Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 17, 17 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης ληστείας και των διακεκριμένων κλοπών.

Για την ίδια υπόθεση, είχε σχηματιστεί δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία, σε βάρος ενός ενήλικου ημεδαπού άνδρα, συνεργού των κατηγορούμενων, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Η σύλληψη των τριών ανηλίκων πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του Ανακριτή Πατρών για τα αδικήματα της ληστείας και της διάπραξης κλοπών.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι διέπραξαν σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, μια ληστεία και κλοπή σε βάρος ιδιοκτήτη υπαίθριου καταστήματος και πέντε κλοπές σε οικίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι δυο από τους ανήλικους ενεργώντας από κοινού με τον  ενήλικο συνεργό τους, μετέβησαν στις 11-11-2022, το απόγευμα, σε υπαίθριο κατάστημα στην Κάτω Αχαΐα και αφαίρεσαν προϊόντα, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος τους εντόπισε και στη συνέχεια οι δυο ανήλικοι με την άσκηση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ από την τσέπη του παντελονιού του.

Ως προς τις  περιπτώσεις των κλοπών, διακριβώθηκε ότι οι τρεις ανήλικοι κατηγορούμενοι από τις 30/10/2022 έως τις 12/12/2022, ενεργώντας από κοινού με τον συνεργό τους, διέπραξαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, πέντε κλοπές σε οικίες πολιτών, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (12.380) ευρώ, κοσμήματα, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα κινητό τηλέφωνο, μια τραπεζική κάρτα, δυο τηλεοράσεις και ενδύματα, συνολικής αξίας (5.400) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.