Μεγάλα χρηματικά ποσά κατάφερνε να αποσπά τετραμελής συμμορία ληστών, η οποία εξαρθρώθηκε στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Mega, σε αυτή την απίστευτη ιστορία απάτης, τέσσερα άτομα έψαχναν ευφάνταστους τρόπους προκειμένου να εξαπατήσουν και να κλέψουν υποψήφια θύματά τους.
Με πλαστή εξουσιοδότηση, άλλαζαν την κάρτα sim

Τα μέλη, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ένας λογιστής και ένας ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, ξάφριζαν τραπεζικούς λογαριασμούς αλλάζοντας τον αριθμό της κάρτας sim των θυμάτων.

Οι φερόμενοι ως δράστες έπαιρναν τα προσωπικά στοιχεία από διάφορους πελάτες, αλλά και τους λογαριασμούς τραπέζης που είχαν δηλώσει και με πλαστές εξουσιοδοτήσεις άνοιγαν και άλλαζαν την κάρτα sim από τα κινητά των υποψήφιων θυμάτων, εν αγνοία τους.

Έτσι είχαν άμεση πρόσβαση σε σημαντικούς και απόρρητους κωδικούς και εύκολα έμπαιναν σε λογαριασμούς και αποσπούσαν υπέρογκα ποσά.

Συνολικά, κατάφεραν να αποσπάσουν 124.000 ευρώ από τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων πολιτών, ενώ η δράση τους λάμβανε χώρα στην Κρήτη. Εκεί μάλιστα γινόταν και η αλλαγή της κάρτας sim από καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας, σε μία ταυτόχρονη επιχείρηση, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.