Το θέμα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τον Κώστα Πελετίδη να αναλύει το πλάνο που έχει ο δήμος για την αξιοποίηση του.

Ο δήμαρχος για ακόμα μία φορά επανέλαβε ότι ο χώρος που ξεκινάει από το Νότιο Πάρκο και καταλήγει κοντά στο ύψος του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς θα αναπλαστεί με έναν τέτοιον τρόπο που να προωθεί την αναψυχή, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία, με δωρεάν πρόσβαση, σε ένα ελεύθερο μέτωπο, στο οποίο δεν θα υπάρχουν περιθώρια για την εμπορική του αξιοποίηση.

Η είδηση πάντως μέσα από τα όσα ανέφερε ήταν ότι τα τρία αρχιτεκτονικά γραφεία που μοιράστηκαν το δεύτερο βραβείο μέσα από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που έγινε για την ανάπλαση, έχουν έρθει σε συνεργασία μεταξύ τους και έχουν ετοιμάσει μια τελική συγκροτημένη μελέτη, σε μία σύνθεση των προτάσεων που κατέθεσαν και στον διαγωνισμό.

Η μελέτη αυτή θα είναι έτοιμη μέσα στο νέο έτος, έτσι ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να κατατεθεί ο φάκελος για την χρηματοδότηση του έργου μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΕΣΠΑ ή άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια. 

Ζητούμενο βέβαια είναι να μην χαθεί άλλος χρόνος αφού ήδη έχουν περάσει αρκετοί μήνες (σχεδόν ένας χρόνος) από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και ακόμα τελική μελέτη, με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και με το μοίρασμα του δεύτερου βραβείου σε τρία γραφεία, δεν έχουμε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το όλο θέμα συζητήθηκε μετά από πρόταση που έκανε ο Θάνος Δούρος του σπιράλ ο οποίος και εξέφρασε την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις, αλλά και την διαφωνία που υπάρχει για το σχέδιο της δημοτικής αρχής για αξιοποίηση με τέτοιον τρόπο μιας τόσο ζωτικής περιοχής για την Πάτρα.