Μέσα στο νέο έτος θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς, στην Πάτρα.

Αυτό τουλάχιστον τόνισε στην διάρκεια της ομιλίας του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος που έδωσε το παρών στο Κύπελλο Χριστουγέννων που διοργάνωσε με επιτυχία η ΝΕΠ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν και τις πληροφορίες που προέρχονται από την Περιφέρεια η μελέτη για το έργο της δημιουργίας του αθλητικού κέντρου με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και γήπεδα διαφόρων αθλημάτων εντός του, είναι σχεδόν έτοιμη.

Ωστόσο θα ολοκληρωθεί μέσα στο νέο έτος. Όταν γίνει αυτό η Περιφέρεια, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε και ο κ. Μπονάνος, θα προχωρήσει στην δημοπράτηση του κολυμβητηρίου της Αγυιάς, έτσι ώστε να γίνει στη συνέχεια ο διαγωνισμός και να προκύψει ο ανάδοχος του έργου.

Η χρηματοδότηση του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα από κονδύλια του κράτους και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που είναι άλλωστε και η κύρια διαχειριστική αρχή για τον χώρο και το αθλητικό κέντρο που θα δημιουργηθεί.

Όλες αυτές πάντως για πολλούς θεωρούνται ιδιαίτερα αισιόδοξες εκτιμήσεις για το συγκεκριμένο έργο καθώς παρά το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει η Περιφέρεια και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπάρχουν αρκετές δυσκολίες και εμπόδια που ακόμα δεν είναι σίγουρο αν έχουν ξεπεραστεί.