Επέστρεψαν με θλιμμένα πρόσωπα οι μαθητές στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος.

Σύμφωνα με το Epiloges TV, οι γονείς είναι προβληματισμένοι καθώς ακούνε τα παιδιά που βρισκόταν μπροστά στο τραγικό συμβάν να περιγράφουν καθημερινά τι βίωσαν και να μην μπορούν να το διαχειριστούν.

«Κάθε πρωί το παιδί μου ξυπνά και θυμάται εκείνη την τρομαχτική στιγμή, την έκρηξη και τα παιδιά να πέφτουν κάτω», λέει ένας πατέρας.

Σήμερα στο σχολείο σε κάθε αίθουσα βρίσκεται και ένας ψυχολόγος με το πρώτο μάθημα να είναι αφιερωμένο στη «διαχείριση της απώλειας μαθητή και του σοκ του θανάτου». Οι ψυχολόγοι θα παραμείνουν στο σχολείο όσο χρειαστεί, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει μόνιμος ψυχολόγος στο σχολείο

Υπενθυμίζεται, ότι το σχολείο σήμερα (12/12) επαναλειτούργησε μια ακριβώς εβδομάδα μετά την φονική έκρηξη.

Ο χώρος πίσω όπου έχασε την ζωή του είναι αποκλεισμένος ενώ τα παιδιά θα προαυλίζονται στην μπροστινή αυλή του σχολειου

Αιχμηρή ανακοίνωση καθηγητών κατακεραυνώνουν τον Δήμο Σερρών

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών «Εμμανουήλ Παπάς» μέσω της οποίας στέκεται στο πλευρό του διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου.

«Υπήρξε η εκ προοιμίου στοχοποίηση του Διευθυντή του σχολείου και η μετάθεση ευθυνών στο πρόσωπό του τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πριν ακόμη αναλάβουν έργο οι πραγματογνώμονες», σημειώνεται.

Σε άλλο σημείο, οι δάσκαλοι της πόλης αναφέρουν ότι «το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν είναι τυχαίο, δεν είναι μεμονωμένο, δεν οφείλεται στην «κακιά την ώρα».