Μπορεί η ενέργεια και η εκτόξευση του ρεύματος να έκανε αρκετούς να το σκεφτούν και να είναι διστακτικοί ως προς τον στολισμό του σπιτιού τους, όμως φτάνοντας πλέον στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, μάλλον το χριστουγεννιάτικο πνεύμα έκανε στην άκρη τα σύννεφα αυτά.

Είναι μία διαπίστωση που εύκολα μπορεί να κάνει κάποιος κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της Πάτρας και κοιτάζοντας τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες και στις μονοκατοικίες.

Παντού υπάρχουν φωτάκια και λαμπιόνια στις βεράντες, ενώ στο εσωτερικό των σπιτιών φαίνονται τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Η νύχτα έτσι στην Πάρα μέσα από τα γιορτινά φώτα των μπαλκονιών και των σπιτιών τους έχει άλλη λάμψη.

Την ίδια διαπίστωση μπορεί να κάνει κάποιος κοιτάζοντας στα social media στο facebook και στο instagram. Οι φωτογραφίες με τα στολισμένα δέντρα από τα σπίτια του καθενός έχουν την τιμητική τους.


Φωτό - paplaaggeliki

Φωτό - paplaaggeliki

Οι στολισμοί αυτοί σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι ακραίοι, με φωτάκια, τα αστεράκια και τα λαμπιόνια να υπάρχουν παντού. Σε άλλες περιπτώσεις να είναι πιο λιτοί. Όμως στην τελική, τι σημασία έχει; Η διάθεση αυτή είναι που μετράει.

Για τους περισσότερους άλλωστε που έσπευσαν να στολίσουν από τα μέσα κιόλας Νοεμβρίου (ναι υπήρχαν αυτοί) το δέντρο, τα λαμπιόνια, τα αστεράκια και όλα αυτά τα χριστουγεννιάτικα που βάζουμε στα σπίτια μας, είναι πάνω από όλα θέμα ψυχολογίας.

Βοηθάει στο να δουν την έτσι και αλλιώς δύσκολη καθημερινότητα με άλλο μάτι. Και πάνω σε αυτό κάθε φόβος για την ενέργεια και τους λογαριασμούς του ρεύματος ξεπερνιέται.