Αρκετές είναι οι ορκωμοσίες που έχουν γίνει στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σε διάφορες σχολές και τμήματα, γεγονός που έχει δώσει μια παραπάνω κίνηση στα καταστήματα εστίασης, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Το μπαράζ ορκωμοσιών από τις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν 2, 5 εβδομάδες και αυτός είναι ο βασικός λόγος που σε εστιατόρια και σε ταβέρνες βλέπει κανείς τα τραπέζια να είναι γεμάτα καθημερινές μεταξύ 2 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα.

Ειδικότερα στα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε γνωστές πιάτσες του κέντρου της Πάτρας, όπως για παράδειγμα η Τριών Ναυάρχων, οι ορκωμοσίες έχουν φέρει μια σημαντική αύξηση στους τζίρους των μαγαζιών αυτών αφού οι κρατήσεις γίνονται ομαδικά και μπορούν να αφορούν ολόκληρα τμήματα μαζί με τους γονείς των φοιτητών ή και με τους καθηγητές τους σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πέρα από την Τριών Ναυάρχων αρκετές τέτοιες κρατήσεις έγιναν και σε καταστήματα του Ρίου και των Βραχνείκων, από φοιτητές που βγήκαν μαζί με τους φίλους ή και τις οικογένειες τους, κάνοντας τους το τραπέζι για να γιορτάσουν το ευτυχές γεγονός της αποφοίτησης τους.

Να λοιπόν που το Πανεπιστήμιο Πατρών δίνει και με αυτόν τον έμμεσο τρόπο βοήθεια στην εστίαση και στην τοπική οικονομία, κάτι που είχε λείψει από τα καταστήματα του κλάδου τον καιρό της πανδημίας όπου οι ορκωμοσίες  είχαν αναβληθεί.