Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η υπόθεση της Εύας Καϊλή θα έχει μεγάλο πολιτικό αντίκτυπο, ενώ εξαπέλυσε πυρά και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και είπε ότι η στάση τους ήταν υποκριτική στο όλο θέμα. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισήμανε, εξάλλου ότι η κυβέρνηση περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση της Καϊλή.

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά και έκανε αναφορά στο ζήτημα της προσαγωγής της Εύας Καϊλή από τις βελγικές αρχές, επειδή φέρεται να μετείχε σε κύκλωμα διαφθοράς υπέρ του Κατάρ. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε για το θέμα ότι όλοι περιμένουν τις σημερινές επίσημες ανακοινώσεις των βελγικών αρχών. Επίσης ο Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε και για το αν θα ήθελε να μάθει ποιος παρακολουθούσε την ευρωβουλευτή και μίλησε και για τη στάση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο ζήτημα, κάνοντας επίθεση στο κόμμα και το Νίκο Ανδρουλάκη.

Αναλυτικά ο Στέλιος Πέτσας είπε: «Περιμένουμε τις ανακοινώσεις, θα δούμε τις πτυχές και τα στοιχεία που έχουν οι βελγικές αρχές. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένας πολιτικός αντίκτυπος μεγάλος. Δεν θέλω να μπαίνω στη δουλειά των υπηρεσιών εκείνων που είναι επιφορτισμένες με την εθνική ή ευρωπαϊκή ασφάλεια. Γι’ αυτό υπάρχουν, για να προστατεύουν τη Δημοκρατία μας. Δεν μπορούμε να συζητάμε σήμερα για τη διάθεση, παρέμβαση κάποιων κρατών και να μην έχουμε εξοπλίσει τις δικές μας υπηρεσίες με τα εργαλεία εκείνα ώστε να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι άλλο τα θεσμικά αντίβαρα τα οποία εμείς ενισχύουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Και συνέχισε: «Επίσης, φαίνεται η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του κ. Ανδρουλάκη για όλη αυτήν την υπόθεση. Όταν έχουμε μία άμεση διαγραφή ενός μέλους που φέρεται να εμπλέκεται σε ένα τέτοιο ζήτημα… μετά θα λέμε γιατί υπάρχει ένα πλαίσιο από μία εθνική υπηρεσία πληροφοριών κάνει τη δουλειά της; Δεν βλέπετε την αντίφαση ανάμεσα σε αυτά που κατήγγειλε τόσο καιρό ο κ. Ανδρουλάκης και στη διαγραφή της κας Καϊλή;».