Έναν και πλέον μήνα μας έχουν «ζαλίσει» τα Μέσα Ενημερώσεως ότι θα υπάρξουν ομάδες βασικών τροφών οι οποίες θα είναι σε σταθερές τιμές! Σταθερές εννοούν αυτοί που το σκέφτηκαν ότι δεν θα έχουν αύξηση στην τιμήν! Δεν μας είπαν όμως ότι οι τιμές που θα πωλούνται είναι αυτές που είχαν διαμορφωθεί στα μέσα Οκτωβρίου αυτού του έτους και ήσαν στα…… ύψη συγκριτικώς με ολίγους μήνες πρίν! Ούτε αν θα είναι ολιγοβαρή! Και ο κόσμος τρέχει να ψωνίσει από την ομάδα των προϊόντων για την Νοικοκυράν πληρώνοντας όχι μειωμένες τιμές. Οι προσελεύσεις σε γενικές γραμμές ήσαν ή είναι άφθονες. Αυτό ήθελαν οι πολυεθνικές για να πωλήσουν όσον περισσότερα μπορέσουν! Και έν τινι το επέτυχαν. Εν όψει δε των Χριστουγέννων έβαλαν και ορισμένα από τα προϊόντα για να αυξηθεί ο τζίρος τους! Είδαν την αυξημένην ζήτηση και οι πωλούντες παιδικά παιχνίδια ζήτησαν και αυτοί να εντάξουν τα προϊόντα τους στο Καλάθι της Νοικοκυράς για να ξεπαραδιαστεί τελείως ο φτωχός Έλληνας!

Σήμερα προβλέπεται αύξηση σε πολλά τρόφιμα και σε μεγάλα ύψη, όπως Λάδι 24%.Ψωμί 18%.Γαλακτοκομικά 25%, Κρέατα 16% Λαχανικά 10%!!! Και πάει λέγοντας. Φανερόν ‘ότι δεν γεμίζομε καλάθι Νοικοκυράς αλλά εναποθέτομεν τα τρόφιμα στον Πίθον των Δαναΐδων!!!

Ο δε Υπουργός Αναπτύξεως συχνά ευρίσκεται σε κάποιον υπέρ κατάστημα και υπερηφανεύεται ότι οι τιμές είναι καλές. Γιατί δεν πηγαίνει να τις ελέγξει κρυφίως αλλά τον ακολουθούν 10 τηλεοπτικοί σταθμοί; Και γιατί είναι υπερήφανος για τις τιμές – οικονομικούς λαιμητόμους ; Δεν έχει ενοχήν ότι και η Ελληνική Κυβέρνηση μαζί με τους άβουλος της Ευρώπης συνέβαλε στην κορύφωση των τιμών με την δυσκολίαν στην ενέργειαν η οποία προήλθε από τις απαράδεκτες κυρώσεις στην Ρωσίαν; Και αφού είχαμεν την χρήση του λιγνίτη γιατί ο σημερινός πρωθυπουργός τον κατήργησε; Αν υπήρχαν σε λειτουργία όλες οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες λιγνίτου και αγοράζαμεν πετρέλαιον και φυσικόν αέριον από την Ρωσίαν δεν θα είχαμεν σε τοπικόν επίπεδον καμμίαν ακρίβειαν! Καμμίαν αύξηση τιμών. Αν υπήρχε εισαγομένη αύξηση δεν θα προτιμούσαμεν τα ξένα προϊόντα! Απλά πράγματα. Η αμερική που δεν συμπαθεί και τόσον την Ευρώπη εισηγήθη τις κυρώσεις και οι άτολμοι ευρωπαίοι ταγοί τις υιοθέτησαν και υπερέβαλαν! Τώρα έχουν έλθει σε δεινόν οικονομικόν αδιέξοδον και οι κάτοικοί τους δεινοπαθούν άνευ λόγου και αιτίας. Συσκέπτονται περί του πρακτέου αλλά εκτός πραγματικότητος. Η μόνη λύση είναι η άμεση άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και η αμερική ας κτυπιέται!

Έχομεν την δύναμη ως Ευρωπαίοι να είμεθα ανεξάρτητοι; Όχι. Δεν παραδειγματιζόμεθα από την τουρκίαν που δεν υπολογίζει κανέναν και όλοι της λείχουν τους πόδας!!!!!!