Στην κατάμεστη Αίθουσα Τύπου «Αλέκας Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου με 75 δρομείς μέλη και φίλοι του συλλόγου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2022, η ημερίδα με θέμα:

“Παροχή Πρώτων Βοηθειών – Ασφάλεια στο βουνό”,

την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Αχαΐας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά: τα μέλη της Διμοιρίας των ΜΑΤ Πάτρας, τους Πυροσβέστες μας, τα Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πυρόσβεσης – Διάσωσης με έδρα τη Δημοτική Ενότητα Βραχνεϊκών (Ε.Ο.ΠΥ.Δ.), τους Γιατρούς - μέλη του Σ.Δ.Υ.Πάτρας, τους Προπονητές μας, τους Φυσιοθεραπευτές μας, τους εκπροσώπους της Διοργάνωσης του Ορεινού Αγώνα Koumaria Trail Series που θα διεξαχθεί στις 15/01/2023 στον Ομπλό.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Αχαΐας που μας ενημέρωσαν για το σωστό τρόπο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, που μπορούν να συμβούν στην καθημερινότητά μας, αλλά και σε δρομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα ή της προπόνησής τους.

Μας δίδαξαν τις άμεσες ενέργειες βοήθειας που πρέπει να προσφέρουμε σε έναν ασθενή ή τραυματία, στον τόπο του συμβάντος, πριν την εξειδικευμένη ιατρική αντιμετώπιση. Στόχοι που επετεύχθησαν:

- Η διατήρηση του ανθρώπου στην ζωή, Αποκατάσταση της αναπνευστικής και καρδιακής λειτουργίας

- Η πρόληψη και αποφυγή περαιτέρω βλαβών/κακώσεων

- Η προσπάθεια υποβοήθησης της ταχύτερης και καλύτερης ποιοτικά αποκατάστασης της υγείας του

- Η σχετική βελτίωση της κατάστασης του θύματος, που μπορεί να προκύψει τόσο με τις προσπάθειες ανακούφισης του, όσο και με τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας και προστασίας.

Στο διάλειμμα είχαν όλοι την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ τους με τη συνοδεία λιχουδιών, προσφορά του συλλόγου και του αρτοποιείου Παπαμιχαήλ Αθανάσιου. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν Ονομαστικές Βεβαιώσεις Παρακολούθησης και στους εκπαιδευτές της Ε.Ο.Δ. δόθηκαν Αναμνηστικά Δώρα από το κατάστημα "Τεντούρα Κάστρο" προσφορά του Συλλόγου μας.