Πάνω από το 90% έχει ήδη φτάσει η πληρότητα στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων για τις μέρες των Χριστουγέννων, με την ζήτηση να είναι μεγάλη από τα μέσα του Νοεμβρίου και μετά και να έχει κορυφωθεί με την άφιξη του νέου μήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνο Δαφαλιά η «πληρότητα για το τριήμερο των Χριστουγέννων είναι μεγάλη και σύντομα εφόσον οι κρατήσεις συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς αναμένεται άμεσα να φτάσουν στο 100% της πληρότητας τους».

Το διήμερο των Χριστουγέννων φέτος πέφτει Σαββατοκύριακο και το γεγονός αυτό, η αργία των ημερών, συνδυάζοντας το με την Παρασκευή ή την Δευτέρα, έχουν φέρει σε ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση τις κρατήσεις στα Καλάβρυτα που έτσι και αλλιώς θεωρούνται ένας από τους πιο top χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

Όμως μεγάλη είναι η ζήτηση και για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Ήδη για την Πρωτοχρονιά η πληρότητα στα ξενοδοχεία έχει φτάσει στο 70%, ενώ στο ίδιο ποσοστό κυμαίνονται για την ώρα οι κρατήσεις και για την αργία των Θεοφανείων.


Μικρή αύξηση των τιμών στα καταλύματα

Σε γενικές γραμμές, τα Καλάβρυτα, την εορταστική περίοδο, από ένα δηλαδή διάστημα που ξεκινάει στις 23 Δεκεμβρίου και φτάνει στις 7 Ιανουαρίου, αναμένεται να «βουλιάξουν» και φέτος από τον κόσμο.

Οι μέρες των γιορτών, άλλωστε, είναι αυτές που στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την εκεί τοπική αγορά, αφού πάνω από το 60% με 70% του τζίρου των επιχειρήσεων προέρχεται από αυτή την περίοδο.

Τέλος, σε ότι αφορά τις τιμές στα καταλύματα και τα δωμάτια των ξενοδοχείων υπάρχει μια μικρή αύξηση της τάξεως του 10%, εξαιτίας της ενέργειας και των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι οι τιμές κινούνται σε ένα λογικό πλαίσιο, με ένα δίκλινο για παράδειγμα να κυμαίνεται μεταξύ των 80 με 150 ευρώ την βραδιά, ανάλογα με το ξενοδοχείο.