Πιστά στις συνήθειες και στο ραντεβού με τις γιορτές τα μέλη του μορφωτικού και εκπολιτιστικού συλλόγου Γηροκομείου, "Παναγία η Γηροκομίτισσα", ετοιμάζονται για να στήσουν και φέτος το δικό τους χριστουγεννιάτικο χωριό, στην πλατεία Κυδωνιάτη.

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε στο patrasevents.gr το χωριό δεν είναι ακόμα έτοιμο, οι εργασίες και το στήσιμο συνεχίζονται, ωστόσο, αναμένεται να ανοίξει και επισήμως τις πύλες του το ερχόμενο Σάββατο, υποδεχόμενο τον κόσμο και τους επισκέπτες. 

Πάντως, τα μέλη του συλλόγου προχώρησαν στις δικές τους δημιουργίες, με χειροποίητες κατασκευές και βάζοντας πάνω από όλα την διάθεση και το μεράκι τους για να φτιάξουν κάτι καλό, εμπλουτίζοντας το χωριό τους, δίνοντας και νέα στοιχεία στην χριστουγεννιάτικη πολιτεία που στήνουν στην συνοικία τους.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Κυδωνιάτη έτσι θα ανοίξει και φέτος τις πύλες του για τους επισκέπτες και τους πατρινούς, προσφέροντας τους γλυκίσματα, λιχουδιές, δωράκια, εκπλήξεις και άλλα πολλά.

Αξίζει τον κόπο έτσι να ανέβει κάποιος στο Γηροκομειό για να δει από κοντά την μαγική αυτή πολιτεία που διαμορφώνεται μέσα από τη συλλογική δουλειά των κατοίκων μιας γειτονιάς που αποδεικνύουν κάθε χρόνο ότι αγαπούν την συνοικία τους και ξέρουν να την ομορφαίνουν.

Δείτε φωτογραφίες από τα όσα έχουν ήδη ετοιμαστεί στην πλατεία Κυδωνιάτη.