Δεν έχουν τέλος οι αυξήσεις στα ενοίκια, με την Πάτρα να ακολουθεί πλέον τον δρόμο που χάραξε η Αθήνα στο real estate. Οι αυξήσεις εκεί διαμορφώθηκαν μέσα από την βραχυχρόνια μίσθωση.

Στην Πάτρα όμως που ακόμα η βραχυχρόνια μίσθωση είναι σε ένα γενετικό στάδιο αφού δεν υπάρχει τουρισμός, οι αυξήσεις αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα αρκετές οικογένειες να αναγκάζονται να βγουν στο ψάξιμο για νέο σπίτι όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει.

Οι αυξήσεις στα μισθώματα στην Πάτρα πλέον έχουν ξεπεράσει το 20% και φτάνουν στο 40%, ανάλογα με την περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε το δίκτυο e-real estates και τις αγγελίες που είναι διαθέσιμες η μέση κατώτατη ζητούμενη τιμή μίσθωσης διαμορφώνεται στα 4,83 €/τ.μ. και η μέση ανώτατη στα 5,92 €/τ.μ.

Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν ότι ένα τριάρι στην Πάτρα δεν πέφτει κάτω από τα 400 ευρώ πλέον, ενώ ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών κυμαίνεται μεταξύ των 483 ευρώ και των 592 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται.

Παρόμοιες αυξήσεις επικρατούν και στην φοιτητική κατοικία όπου πλέον δεν μπορεί εύκολα κανείς να βρει μια γκαρσονιέρα κάτω από 200 με 250 ευρώ, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που στούντιο στο κέντρο της Πάτρας νοικιάζονται με πάνω από 400 ευρώ.

Το σημαντικότερο βέβαια πρόβλημα για την αγορά ακινήτων στην Πάτρα είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα διαμερίσματα ή είναι ελάχιστα, τόσο στο κέντρο, όσο και περιφερειακά αυτού.