Μία αδιανόητη ιστορία κακοποίησης ανηλίκου ήρθε στο φως της δημοσιότητας στην Τουρκία, αποτελώντας τεράστιο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Bir Gun», μια 24χρονη γυναίκα κατήγγειλε πως ο Ιμάμης πατέρας της την πάντρεψε με έναν 29χρονο άνδρα όταν ήταν μόλις έξι ετών, ο οποίος την κακοποιούσε καθημερινά.

Η γυναίκα αν και υπέβαλε μήνυση το 2020, βίωνε επί χρόνια τον εφιάλτη στα χέρια του άνδρα. Όπως κατήγγειλε, το 2012 και σε ηλικία 14 ετών, η μητέρα της Fatma Gümüşel την μετέφερε στο νοσοκομείο λόγω ανωμαλιών που είχε παρουσιάσει η έμμηνος ρύση της.

Η μητέρα και η 14χρονη για να μην κινήσουν τις υποψίες είπαν στο γιατρό ότι ήταν 17 ετών και είχε παντρευτεί με δική της πρωτοβουλία. Όμως εκείνος συνειδητοποίησε ότι το κορίτσι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Την έστειλε στο σπίτι του κακοποιητή συζύγου τη κρυφά από τη μητέρα της

Σύμφωνα με την «Bir Gun», η κοπέλα κατέθεσε ότι όταν ζούσε στο Τσεγκέλκιοϊ, προάστιο της Κωνσταντινούπολης, ο Ιμάμης πατέρας της την πάντρεψε με τον 29χρονο μαθητή του -ήταν στην αίρεση «İsmailağa»- και γείτονά του, Καντίρ Ιστεκλί.

Μια μέρα αργότερα, την έστειλε στο σπίτι του Καντίρ και έκτοτε άρχισε η σεξουαλική κακοποίηση. Εκείνος έλεγε στο μικρό κορίτσι ότι ήταν ένα παιχνίδι. Χρόνια αργότερα, η κοπέλα είπε στη δήλωσή της:

«Έκλαψα. Ο Καντίρ είπε ότι είμαστε παντρεμένοι. Είπε ότι ήμασταν παντρεμένοι όπως ήταν παντρεμένοι η μαμά και ο μπαμπάς μου. Είπε: "Είσαι η γυναίκα μου, είμαι ο άντρας σου". Είπε: "Οι παντρεμένοι παίζουν τέτοια παιχνίδια, αλλά αυτό το παιχνίδι δεν λέγεται σε κανέναν". Η μαμά και ο μπαμπάς μου αποκαλούσαν τον Καντίρ "γαμπρό μου"».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η μητέρα του είχε αρχικά αντιρρήσεις. Ο πατέρας καταγγέλλεται ότι έστελνε την κόρη του στο διαμέρισμα του 29χρονου Καντίρ Ιστεκλί, όταν η σύζυγός του δεν ήταν στο σπίτι.
Πότε άρχισε να καταλαβαίνει ότι «δεν είναι παιχνίδι»

Η 24χρονη έγινε για πρώτη φορά μητέρα όταν ήταν 17 ετών. Μια μέρα άκουσε μια ραδιοφωνική εκπομπή για τα νεαρά κορίτσια που παντρεύονται. Τώρα συνειδητοποίησε ότι αυτό που είχε βιώσει δεν ήταν παιχνίδι και ότι είχε υποστεί τη σεξουαλική κακοποίηση καθ'όλη την παιδική της ηλικία.

Παρόλα αυτά υποτάχθηκε στην οικογένειά της και στη σέκτα. Όταν έγινε 18 ετών, παντρεύτηκε και επίσημα. Διηγήθηκε τις εμπειρίες της σε μια γυναίκα που γνώρισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από λογαριασμό που χρησιμοποιούσε κρυφά. Η γυναίκα της είπε να καταγράψει τη συνομιλία της με τον σύζυγό της και να υποβάλει καταγγελία.

Εκείνη ακολούθησε τη συμβουλή, κατέγραψε συνομιλία, και την υπέβαλλε στο δικαστήριο, καθώς σε αυτή ο Καντίρ έλεγε ότι «παντρευτήκαμε όταν ήσουν 6 ετών και βιάστηκα. Ενέκρινα τον γάμο για να μην κλιμακωθεί ο καυγάς».

Στις καταθέσεις τους, σύζυγος, πατέρας και μητέρα ισχυρίστηκαν ότι η μικρή αρραβωνιάστηκε σε ηλικία 16 ετών και παντρεύτηκε σε ηλικία 17 ετών και όχι σε ηλικία 6 ετών, ενώ ότι δεν είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Έτσι, δέκα χρονιά μετά την πρώτη καταγγελία, το 2022, το κατηγορητήριο της εισαγγελίας δικαίωσε την κακοποιημένη κοπέλα, αναφέροντας ότι υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση και ότι το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης της κοπέλας έχει διαπραχθεί επανειλημμένα.