Αρκετές είναι οι διαμαρτυρίες φιλόζωων που υποστηρίζουν ότι ο δήμος δεν τους συμπαραστέκεται στην προσπάθεια που κάνουν για να βοηθήσουν τα αδέσποτα που εγκαταλείπονται στους δρόμους.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που απέστειλε στο patrasevents.gr o Παντελής Παντζόγλου. «Θέλω να αναφέρω ότι ο Δήμος Πατρέων δεν κάνει καν στειρώσεις, υπάρχουν αιτήματα με αριθμό πρωτοκόλλου εδώ και ακόμα και δύο  χρόνια. Επίσης αρνείται με αριθμό πρωτοκόλλου να αναλάβει ετοιμοθάνατη γάτα, χτυπημένο σκυλάκι, μέχρι και τροφή δεν δίνουν καν.

Έδιναν λίγη τροφή και πλέον δεν δίνουν ούτε κόκκο. Σαν εθελοντές δεν έχουμε άλλες δυνάμεις, είμαστε καταχρεωμένοι σε κτηνιάτρους, πανσιόν, τα σπίτια μας γεμάτα. Στειρώνουμε εκατοντάδες ζωάκια, σιτίζουμε επίσης».

Μάλιστα μαζί με το μήνυμα του επισυνάπτει και μια φωτογραφία από ένα σκυλάκι που φροντίζει. «Η σκυλίτσα στην φωτογραφία που βλέπετε είναι η Πόπη  που έχει φτάσει χρέος και θέλει μόνο για φάρμακα 150 ευρώ τον μήνα. Βρέθηκε Βραχνέικα και αρνούνται να καλύψουν έστω και τα φάρμακα.

Είμαστε σε απελπιστική κατάσταση και οχτώ  χρόνια τώρα δεν υπάρχει καμία απολύτως δομή και μέριμνα».