Τα καταστήματα έχουν ξεκινήσει να στολίζουν τις βιτρίνες τους, με λαμπιόνια, αστεράκια, δενδράκια και φιγούρες. Όμως φέτος εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, αλλά και άλλων παραγόντων παρατηρείται μια νέα τάση από αρκετά εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας και όχι μόνο.

Οι χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και οι εικαστικές παρεμβάσεις στις βιτρίνες των μαγαζιών, δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό γιορτινό χρώμα στον χώρο και κεντρίζοντας ακόμα περισσότερο την προσοχή των περαστικών, όπως και των καταναλωτών.

Η πατρινή εικαστικός Αναστασία Κασιάδη κάνει εδώ και παραπάνω από 10 χρόνια αυτή τη δουλειά, όταν έρχονται γιορτές. Ζωγραφίζει με εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα σχέδια εμπορικά μαγαζιά, καταστήματα εστίασης, κέντρα αισθητικής ομορφιάς, ξενοδοχεία και γενικότερα επιχειρήσεις που επιθυμούν κάτι ανάλογο.

«Δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα και η ζήτηση που υπάρχει πλέον δεν έχει να κάνει μόνο με την ενεργειακή κρίση. Ζωγραφίζω εδώ και πάνω από δέκα χρόνια βιτρίνες καταστημάτων τις μέρες των γιορτών και αυτό που βλέπω είναι ότι αρέσει στους επαγγελματίες, όπως και στον κόσμο.


Eιδικότερα, φέτος η ζήτηση εξαιτίας και των διογκωμένων λογαριασμών στο ρεύμα είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή μέσα από τις ζωγραφιές στις βιτρίνες τα μαγαζιά, γλιτώνουν το επιπλέον κόστος της ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα διακοσμούν τον χώρο τους με έναν διαφορετικό τρόπο».

Πρόκειται για έναν πιο μίνιμαλ τρόπο στολισμού των καταστημάτων, ενώ οι ζωγραφιές γίνονται με κανονικά χρώματα, δίνοντας ένα εντυπωσιακό τόνο και μια ζωηράδα γιορτινή όχι μόνο στον χώρο, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της κάθε επιχείρησης.

Οι ζωγραφιές της είναι παρμένες μέσα από τα κλασικά θέματα της χριστουγεννιάτικης και γιορτινής ενότητας, αλλά και με βάση αυτή και μέσα από πιο extreme σχέδια ή φιγούρες που δίνουν ένα εκκεντρικό αποτέλεσμα.