Με μία ξεχωριστή και γεμάτη μηνύματα συναυλία αφιερωμένη στο «Αντάρτικο τραγούδι», με την Πατρινή σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά και την ορχήστρα της, η οποία θα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο δήμος της Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμόςγια να τιμήσουν την 78η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Το κοινό γέμισε το Δημοτικό Θέατρο και πολλές φορές στη διάρκεια της συναυλίας συμμετείχε στην ερμηνεία των τραγουδιών η οποία έγινε από την πατρινή σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά και τον Φώτη Αραβαντινό.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια τα οποία ενέπνευσαν τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ να ορθώσει το ανάστημα πολεμώντας και τραγουδώντας.

Στη διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν επίσης λόγια και γνωστές μελωδίες που ύμνησαν τις μάχες για την κατάληψη μεγάλων πόλεων, καπετάνιους και περιοχές στρατηγικής σημασίας στις οποίες γράφτηκε ο μεγάλος αγώνας του λαού μας.

Την Ορχήστρα αποτελούσαν οι: Ντίνος Κακός (κρουστά), Φώτης Κουτρουμπάνος (πιάνο), Σταύρος Ξιούρας (κιθάρα), Περικλής Αλιώπης (τρομπέτα).

Τη συναυλία παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του δήμου το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ρένα Σκαρλάτου.