Ο θείος του 11χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη στις Σέρρες, φανερά συγκλονισμένος, μιλώντας σε δημοσιογράφους ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους, ώστε να μην υπάρξει άλλο τέτοιο τραγικό περιστατικό.

Ο θείος του άτυχου παιδιού από τις Σέρρες, μιλώντας στο Mega, είπε πως εκείνη την τραγική ημέρα ο ανιψιός του είχε πει στους γονείς του ότι δεν ήθελε να πάει στο σχολείο. «Ο Βασίλης εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο», είπε.

Σέρρες-θείος 11χρονου: Να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα στα σχολεία

«Είναι πολύ δύσκολο για την οικογένεια και τους γονείς, καθώς έχασαν το παιδί τους. Είναι ένα απίστευτο γεγονός. Το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι να μην πάει χαμένος ο θάνατος του γιου τους και από εδώ και πέρα να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία. Ο κάθε άνθρωπος να αφήνει το παιδί του στο σχολείο, να είναι ασφαλές και να μη συμβαίνουν τέτοια πράγματα», είπε.

Ο θείος του 11χρονου είπε επίσης πως στο σχολείο βρισκόταν και η μικρότερη αδελφή του άτυχου παιδιού, η οποία είδε τον αδελφό της την ώρα που τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα συνελήφθησαν οι δύο υπεύθυνοι του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο δημοτικό σχολείο. «Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και να εφαρμοστεί ο νόμος» δήλωσε ο θείος του παιδιού, κ. Καντάς.