Η ακρίβεια χτυπά και το… σουβλάκι με αποτέλεσμα να παρατηρούνται «λουκέτα» στα σουβλατζίδικα που «κατεβάζουν ρολά» ή προχωρούν σε απολύσεις προσωπικού.
Το ένα μετά το άλλο πολλά σουβλατζίδικα σε παραδοσιακές γειτονιές της Αθήνας αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο.
«Κάθε μέρα συνάδελφοι κλείνουν, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κινδυνεύουμε να κλείσουμε και εμείς, δεν ξέρω αν θα αντέξουμε, διώχνουμε προσωπικό και μένουν άνθρωποι που τους είχα 20 χρόνια χωρίς δουλειά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές αλλά είναι αδύνατον διότι βλέπεται κάθε μέρα τι γίνεται», αναφέρουν επιχειρηματίες.
Ένα έδεσμα που μέχρι πριν από λίγο διάστημα θεωρείτο φθηνό για τους περισσότερους πολίτες, τώρα η τιμή του έχει πάρει την ανιούσα.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως για μια τετραμελή οικογένεια, η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου -και όχι μόνο- είναι πλέον απαγορευτική μιας και χρειάζονται τουλάχιστον 25 ευρώ μόνο για τυλιχτά και αναψυκτικά.
Σύμφωνα με το Mega, το πιο ακριβό τυλιχτό σουβλάκι το βρίσκουμε στην Κρήτη όπου η μέση τιμή του έχει σκαρφαλώσει στα 4,30 ευρώ. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3,54 ενώ στην Αθήνα το σουβλάκι κυμαίνεται στα 3,30 ευρώ.

Αυξήσεις στις πρώτες ύλες

Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως το ηλιέλαιο και τις πατάτες, έχουν οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές των προϊόντων καθιστώντας αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων απαγορευτικές.
«Έχει ακριβύνει πάρα πολύ, είμαστε κλασικοί Έλληνες αλλά το σκεφτόμαστε πλέον».
Οι επαγγελματίες φοβούνται ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες θα συνεχιστούν και αναγκαστικά θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις τιμές.

Πηγή: dikaiologitika.gr