Η Παιδική Σκηνή του Επικέντρου+ παρουσιάζει από 10 Δεκεμβρίου το έργο του Volke rLudwig «Μια γιορτή στου Νουριάν» σε σκηνοθεσία Δήμητρα Λαρεντζάκη

Το έργο «Μια γιορτή στου Νουριάν» είναι μια ανατρεπτική κωμωδία που απευθύνεται τόσο σε μικρούς θεατές όσο και στο ενήλικο κοινό.

Πρόκειται για μια ιστορία με θέμα τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση. Το έργο γράφτηκε και παίχτηκε στη Γερμανική εκδοχή του με τίτλο “Μια Γιορτή στου Παπαδάκη” όπου η οικογένεια των μεταναστών του έργου ήταν Έλληνες! Στη δική μας εκδοχή η οποία είναι διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι, οι Έλληνες είναι πλέον στη χώρα τους και οι μετανάστες είναι ο Ιρανός Νουριάν με τον γιό του.

Οι ήρωες στο έργο είναι τα ίδια τα παιδιά και είναι εκείνα που δίνουν την απάντηση και τη λύση στην ιστορία.Με χορό, τραγούδι, αλλά και αλήθειες που θα μοιραστούν ένα καλοκαιριάτικο βράδυ απαραίτητες και καθοριστικές για να αποκαλυφθούν όλα εκείνα που μας ενώνουν ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκείες, μα πάνω απ’ όλα ακυρώνοντας το φόβο της συνύπαρξης με ότι είναι διαφορετικό, των προκαταλήψεων, της ξενοφοβίας. Στο τέλος η αποδοχή, η αλληλεγγύη και η αγάπη έχουν το πρώτο λόγο και είναι επιλογή.

Όταν οι άνθρωποι, αντί να αφεθούν στην σύγκρουση και την έχθρα, βρίσκουν τον τρόπο να συνεννοηθούν χωρίς φυλετικές διακρίσεις με πίστη στην καλοσύνη αλλά και με τη δύναμη της φαντασίας και της ανοιχτής καρδιάς, τότε βιώνουν τη ζωή σαν μια γιορτή.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Κάθε Σαββατοκύριακο εργαζόμενος πατέρας Μπάμπης Παπαδάκης με τα παιδιά του Δώρα και Γιάννη πηγαίνουν για κάμπινγκ. Αυτή τη φορά όμως του έχει πάρει την αγαπημένη του θέση ο Ιρανός στην καταγωγή κ. Νουριάν με τον γιο του Πιρούζ. Και εδώ είναι που ξεκινάνε τα προβλήματα για τον Παπαδάκη γιατί θεωρεί ότι οι ξένοι είναι εισβολείς, του χαλάνε τη βολή του και το Σαββατοκύριακο του θα πάει στράφι και θα χαλάσει εξ’ αιτίας τους. Τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα έχει συνηθίσει να συμβαίνουν και αυτό τον κάνει έξαλλο! Μιασειράαπό ερωτήματα γεννιούνται μέσα από αυτή την αναπάντεχη συνάντηση. Θα μπορέσουν οι δυο μπαμπάδες να συνεννοηθούν και να τα περάσουν καλά αυτό το Σαββατοκύριακο, γείτονες από διαφορετικές χώρες στο ίδιο κάμπινγκ; Πώς θα συνεννοηθούν αφού δε μιλούν την ίδια γλώσσα; Τη λύση θα τη δώσουν τα ίδια τα παιδιά που γνωρίζουν τον μαγικό τρόπο να βρίσκουν όλα όσα μας ενώνουν και όχι όσα μας χωρίζουν.

Συντελεστές:
Μετάφραση-Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία - Κίνηση: Δήμητρα Λαρεντζάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Πηνελόπη Χατζή
Σκηνικά- Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Χορογραφία: Κατερίνα Αναλυτή
Κατασκευή σκηνικού: Φώτης Στεργίου
Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Τραγούδι Παράστασης: Active Member
Φροντιστήριο: Γωγώ Νιάχου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Ηχοληψία – κονσόλα φώτων: Νίκος Γιατράκος
Σχεδιασμός αφίσας: Φίλιππος Μποτώνης
Διεύθυνση παραγωγής: Ίλια Ράγκου

Παίζουν:
Δημήτρης Βαμβακάς
Γιώργος Ηλιόπουλος
Δανάη Καραβαγγέλη
Κατερίνα Κολλυροπούλου
Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Θάνος Τριανταφύλλου

Με την ευγενική συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Παραστάσεις:
Από 10 Δεκεμβρίουέως22 Ιανουαρίου 2023(εκτός Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς)
κάθε Σάββατο στις 17.00 & Κυριακή στις 12.00

Είσοδος: 10€, παιδικό 8€

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/mia-giorti-stou-nourian/


Πληροφορίες - κρατήσεις 2610 46 10 50