Το βιβλίοτηςΑναστασίας Ντόντη «Το μυστικό των αστεριών» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Το Δόντι»στηΦιλαρμονική ΕταιρίαΩδείο Πατρών (Ρ. Φεραίου 7, Πάτρα), τοΣάββατο10Δεκεμβρίου 2022, στις 8.00 μ.μ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η συγγραφέας θα συζητήσει με τη δημοσιογράφοΚρίστυΚουνινιώτη.Αποσπάσματα του βιβλίου έχουν μελοποιηθείαπό τη Βασιλική Φιλιππαίου και θα αποδοθούναπό τη σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά,τη φλαουτίστα Ράνια Καββαδίακαι την πιανίστα Μαρία Τρακαδά.
Το βιβλίο «Το μυστικό των αστεριών» θα μπορούσε να είναι ένα παραμύθι ή ένα λεύκωμα με έργα τέχνης. Ένα βιβλίο για παιδιά ή ένα δώρο για όλους τους φίλους των ονείρων και της εναλλαγής των εποχών και των χρωμάτων, με το έμμετρο κείμενο και τα έργα τέχνης της Αναστασίας Ντόντη.

Η Αναστασία Ντόντηγεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε μαθήματα ζωγραφικής από τον Σπύρο Σώκαρη στην Πάτρα και από τον Βρασίδα Βλαχόπουλο στην Αθήνα. Σπούδασε στο Technical College of Weybridge, στο Surrey της Μ.Βρετανίας, Σχέδιο, Ιστορία της Τέχνης και Αγγλική Λογοτεχνία. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε Βιομηχανία Ξυλείας και Ξύλινων κατασκευών. Έχει διδάξει χάθα γιόγκα επί σειρά ετών. Παράλληλα, ασχολείται με την εικαστική έκφραση. Έχει παρουσιάσει έργα της σε ομαδικές εκθέσεις, σε Αθήνα, Πάτρα, Κεφαλονιά και Κορώνη Μεσσηνίας. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μουσικού Μαΐου, στην Αίθουσα της Συναυλιών τουΩδείου Πατρών Φιλαρμονικής Εταιρείας, καθώς και στην Αγγλικανική Εκκλησία Πατρών και σε άλλους χώρους.