Συστατικά

400γρ. φύλλο κρούστας
220γρ. φρέσκο λιωμένοΓια την κρέμα
1300ml γάλα
1 φλ. ζάχαρη
2 κρόκους
4 αβγά ολόκληρα
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. γεμάτη φρέσκο βούτυρο
2 κ. σ. ξύσμα από λεμόνι
1 βανίλια

Για το σιρόπι

2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
χυμό από μισό μεγάλο λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

Κρέμα

Ρίχνεις στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάς καλά μέχρι να αφρατέψουν
Προσθέτεις το γάλα και το σιμιγδάλι συνεχίζεις το ανακάτεμα
Βάζεις το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνεις σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει
Προσθέτεις το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο ανακατεύεις καλά το αποσύρεις και το αφήνεις να κρυώσει

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώνεις το ταψί
Αλείφεις τα μισά φύλλα και τα στρώνεις στο ταψί
Απλώνεις την κρύα κρέμα και την σκεπάζεις με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα
Με ένα μαχαίρι σχηματίζεις ρόμβους στα φύλλα
Λιώνεις το υπόλοιπο βούτυρο και το ρίχνεις ζεστό από πάνω καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του γαλακτομπούρεκου
Το αφήνεις να ψηθεί για 50 περίπου λεπτά

Σιρόπι

Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνεις να βράσουν για 10 περίπου λεπτά
Βγάζεις το γαλακτομπούρεκο από τον φούρνο και το αφήνεις λίγο να γίνει χλιαρό
Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνεις το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια προσέχοντας ώστε να μην μαλακώσει πολύ το φύλλο
Είναι έτοιμο και μπορείς να σερβίρεις αμέσως.

Πηγή: tlife.gr