Τα κρύα έφτασαν και δύο είναι οι βασικοί τρόποι θέρμανσης που ακολουθούν οι πατρινοί τον φετινό χειμώνα για να ζεσταθούν.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το πετρέλαιο θέρμανσης που όπως είναι ήδη γνωστό έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση της ζήτησης του, με πολλές πολυκατοικίες και μονοκατοικίες της Πάτρας, να παίρνουν τις εταιρείες για να τις προμηθεύσουν.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι πολλές από τις πολυκατοικίες που είχαν να βάλουν εδώ και χρόνια πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει να ξοδέψουν ένα σημαντικό ποσό για να μπορέσουν να κάνουν τους καυστήρες και το λεβητοστάσιο τους να λειτουργήσει ξανά.

Πάντως, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει φτάσει το 1,20 ευρώ το λίτρο δηλαδή έχει πέσει και άλλο, αν και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανέβει αφού η επιδότηση που είχαν αποφασίσει τα Ελληνικά Διυλιστήρια θα μειωθεί από τα 7 λεπτά στα 3 λεπτά το λίτρο.


Ο δεύτερος τρόπος θέρμανσης είναι το ξύλο. Ήδη τα απογεύματα και τις βραδινές ώρες η ατμόσφαιρα είναι πιο βαριά εξαιτίας των αναμμένων τζακιών, καθώς πολλά σπίτια δεν έχουν φροντίσει να καθαρίσουν τις καμινάδες τους και να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες πριν ανάψουν τα τζάκι.

Η τιμή των καυσόξυλων μετά την τεράστια ζήτηση που είχαν από το καλοκαίρι κιόλας έχει αυξηθεί σε ένα όμως σταθερό επίπεδο, κοντά στα 10% με 15% κατά μέσο όρο και σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι το πετρέλαιο θέρμανσης δεν πήγε τελικά τόσο υψηλά όπως αρχικά λεγόταν. Έτσι είχε και αυτό ζήτηση κάτι που κράτησε τις τιμές των καυσόξυλων.