Νέες αυξήσεις έρχονται στο γρήγορο φαγητό και στις επιχειρήσεις εστίασης που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

Ήδη όλα όσα έχουν να κάνουν με το γρήγορο φαγητό από τις πίτες και τα σουβλάκια στις ψησταριές έως και τα σάντουιτς ή τα χάμπουργκερ για όσους αγαπούν τις αμερικάνικες συνήθειες του fast food, έχουν πάρει αυξήσεις που ξεπερνούν το 15%.

Αυξήσεις που εστιάζονται στις ανατιμήσεις που υπάρχουν σε όλες τις πρώτες ύλες, αλλά και στην ενέργεια που πλέον έρχεται αρκετά βαριά για τις επιχειρήσεις του είδους. Η πίτα έτσι πωλείται πλέον στην Πάτρα στα 3 ευρώ, ενώ αναμένεται να φτάσει ακόμα και τα 3,30 με 3,40 σε ορισμένες ψησταριές του κέντρου. 

Ανάλογες αυξήσεις έχουν πάρει και άλλα είδη γρήγορου φαγητού. Το σάντουιτς το απλό πλέον είναι από τα 4 ευρώ και πάνω, έχοντας πάρει μία αύξηση τουλάχιστον 50 λεπτών. Οι κρέπες είναι πλέον από 5 ευρώ και πάνω ανάλογα με το τι θα προσθέσει κανείς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα χάμπουργκερ. 

Οι πίτσες έχουν πάρει και αυτές μια αύξηση της ίδιας τάξης. Από τα 8 με 9 ευρώ που ήταν οι πιο φθηνές με τα λιγότερα υλικά (οι λεγόμενες μαργαρίτα), έχουν ανέβει στα 10 με 11 ευρώ και πάει λέγοντας.

Σύμφωνα με επαγγελματίες εστίασης οι αυξήσεις αυτές είναι φυσιολογικές και κυμαίνονται στα ίδια ποσοστά και των άλλων ειδών φαγητού που σερβίρονται στα εστιατόρια, στις ταβέρνες και στα μαγειρεία.

Πάντως, πλέον για τις περισσότερες από τις επιχειρήσεις αυτές, ειδικότερα την χειμερινή περίοδο, η βασική πηγή εισοδήματος είναι το ντελίβερι.