Ξεκάθαρος είναι ο Καρναβαλικός Οργανισμός πλέον σχετικά με την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2023, σύμφωνα με τα όσα είπε και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Ήρα Κουρή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Max Fm.

Όπως είχε γράψει το patrasevents.gr πυροτεχνήματα το Σάββατο στις 21 Ιανουαρίου που θα διεξαχθεί η τελετή έναρξης του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, δεν πρόκειται να ριχθούν.

Έτσι, η εκδήλωση δεν θα έχει το πιο εντυπωσιακό ίσως μέρος της, καθώς τα πυροτεχνήματα έχουν ταυτιστεί στην συνείδηση των καρναβαλιστών και γενικότερα των πατρινών με την τελετή έναρξης.

Ο λόγος που έχει πάρει την απόφαση αυτή ο Καρναβαλικός Οργανισμός είναι το ατύχημα που είχε συμβεί το 2014 σε ένα παιδάκι που έπαθε μεγάλη ζημιά στο μάτι του, όπως και το ότι οι ρίψεις που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια όχι από την πλατεία Γεωργίου αυτή τη φορά, αλλά από το Κάστρο, δεν είχαν το ανάλογο αποτέλεσμα.

Οπότε αυτό που ψάχνουν στον Καρναβαλικό Οργανισμό είναι το πώς θα τα αντικαταστήσουν, έτσι ώστε να υπάρξει μία ανάλογη εντυπωσιακή πτυχή στην όλη τελετή. Απόφαση ακόμα δεν έχει παρθεί όμως το πιθανότερο είναι να αντικατασταθούν με φωτορυθμικά και μεγάλους προτζέκτορες που να προσφέρουν ένα παρόμοιο θέαμα.

Το μόνο δεδομένο για την τελετή έναρξης είναι ότι εγκρίθηκε η πρόταση που έχει να κάνει με το καλλιτεχνικό μέρος της διοργάνωσης, πρόταση που στηρίζεται στις χορογραφίες του πατρινής καταγωγής χορευτή Σπύρο Κουβαρά και στη μουσική μπάντα του πατρινού μουσικού, Σωτήρη Ντούβα.