Αν δείτε στην καφετέρια που συχνάζετε και πίνετε τον καφέ σας μια κουβέρτα (ή και περισσότερες) στα τραπεζάκια των εξωτερικών χώρων, μην παραξενευτείτε και μη σας κάνει μεγάλη εντύπωση.

Το κρύο έχει μπει πλέον για τα καλά (έστω κι αν άργησε) στην καθημερινότητα μας, βαδίζουμε προς τις γιορτές και έξω δεν μπορεί εύκολα να κάτσει κάποιος, ακόμα και αν είναι καλά ντυμένος.

Οι κουβέρτες λοιπόν είναι το «κόλπο» που σκαρφίστηκαν ορισμένοι επαγγελματίες της εστίασης προκειμένου να ζεστάνουν τους πελάτες που προτιμούν να κάτσουν έξω, με τους ίδιους να κάνουν με αυτόν τον τρόπο μια εξοικονόμηση στις μπουκάλες υγραερίου που πλέον κοστίζουν και η τιμή τους έχει ανέβει.

Το κόλπο αυτό βέβαια δεν είναι εντελώς καινούργιο. Οι κουβέρτες είχαν εμφανιστεί και κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν τα μέτρα ήταν αρκετά αυστηρά για τους εσωτερικούς χώρους και ο κόσμος καθόταν αναγκαστικά έξω.

Να όμως που βγήκαν από τις ντουλάπες και πάλι αυτή τη φορά εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Όμως, σύμφωνα με επαγγελματίες, δύσκολα θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Για αυτό και δεν τις έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα καταστήματα. 

Η πλειοψηφία των πελατών που κάθεται έξω για να πιεί τον καφέ της ζητάει από τους σερβιτόρους να ανάψουν τα μηχανήματα θέρμανσης και φυσικά δεν αρκείται στην κουβέρτα, ενώ άλλες επιχειρήσεις δεν το θεωρούν σωστό για το πρεστίζ του μαγαζιού τους. 

Όπως και να έχει έτσι είναι ένα μέτρο που μάλλον δεν θα έχει πέραση και οπωσδήποτε δεν είναι η λύση των επιχειρήσεων της εστίασης στο πρόβλημα του ενεργειακού κόστους που αντιμετωπίζουν.