Μια σειρά πέντε διαρρήξεων με πολλές ζημιές που έγιναν τους τελευταίους δυο μήνες σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, εξιχνιάστηκαν μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. κατά την οποία συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης έσπασε τη τζαμαρία μιας καφετέριας με σκοπό να κλέψει.

Ο δράστης έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή, ωστόσο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη, έσπασε τη τζαμαρία της κεντρικής εισόδου ενός άλλου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο μπήκε για να κρυφτεί. Όμως, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και στην κατοχή του κατασχέθηκαν μια πένσα, κατσαβίδια και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, όπως αναφέρει το protothema.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Ασφάλεια, διαπιστώθηκε ότι από τις 29 Σεπτεμβρίου διέρρηξε με τον ίδιο τρόπο ένα κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, ένα χρωματοπωλείο και ένα ψιλικατζίδικο από τα οποία άρπαξε συνολικά 730 ευρώ και δυο πακέτα με στιγμιαία λαχεία σκρατς, ενώ αποπειράθηκε να εισβάλλει και σε ένα κατάστημα πώλησης υδραυλικών ειδών. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.