Με αφορμή τις δηλώσεις του ηθοποιού Δημήτρη Τσιγκριμάνη στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα», ο Δημήτρης Μακαλιάς θέλησε να κάνει τη δική του τοποθέτηση. Το θέμα της συζήτησης ήταν οι εξαιρετικά χαμηλές αποδοχές των νέων ηθοποιών, οι οποίες τους αναγκάζουν να κάνουν δεύτερες και τρίτες δουλειές για να επιβιώσουν.

«Καλώς ήρθατε στη δουλειά μας. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό που αμείβεται τόσο καλά. Το θέατρο είναι σκληρό πράγμα, στην Ελλάδα ειδικά» σχολίασε ο Δημήτρης Μακαλιάς.

«Πριν την κρίση υπήρχε μία άνθιση στην τηλεόραση που οι ηθοποιοί αμείβονταν πάρα πολλά λεφτά. Μην ξεχνάτε ότι υπήρχαν και άνθρωποι που έπαιρναν και 5-10.000 ευρώ το επεισόδιο» ανέφερε από την πλευρά της η Μπέττυ Μαγγίρα.

«Μιλάς πάλι για το 1%. Εδώ στο Εθνικό Θέατρο να πας να παίξεις, που είναι κρατικός οργανισμός και δεν σε απασχολούν τα εισιτήρια, επιχορηγείται απ’ το Κράτος, και βλέπεις ότι η αμοιβή είναι πολύ χαμηλή για ένα νέο παιδί. Όταν φτάνει τα 700-800 ευρώ ο μισθός, πόσο καιρό μπορείς να αντέξεις με αυτό; Αναγκαστικά κάνεις και μια δεύτερη δουλειά. Δεν είναι δύσκολο;» της απάντησε ο Δημήτρης Μακαλιάς.

«Και σου λέω όταν είσαι στον πρώτο οργανισμό. Δεν σου λέω να πας σε ένα μικρό θέατρο, που μπορεί να παίρνεις και 100 ευρώ και 200. Άσ’ το… μην το συζητάς. Σχεδόν τσάμπα παίζουν» είπε κλείνοντας ο ηθοποιός.