Δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση των τιμολογίων η ΔΕΥΑ Πατρών, συνεχίζοντας έτσι την φιλολαϊκή πολιτική που έχει ξεκινήσει από τις αρχές που ανέλαβε τα ηνία της πόλης η συγκεκριμένη δημοτική αρχή.

Αυτό είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πατρών Ανδρέας Παπανικήτας, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, παρά τις μεγάλες αυξήσεις που υπάρχουν στην κατανάλωση ενέργειας από τα αντλιοστάσια της ΔΕΗ.

Τα αντλιοστάσια της ΔΕΗ με τα οποία τροφοδοτεί η ΔΕΥΑΠ από τις διάφορες γεωτρήσεις της τις περιοχές της Πάτρας με νερό, "καίνε" διπλάσιο ρεύμα από αυτό που έκαιγαν πριν από την ενεργειακή κρίση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη χρονιά ο λογαριασμός της ΔΕΥΑΠ στη ΔΕΗ ήταν κοντά στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και φέτος έχει ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια ευρώ ήδη.

«Τα ποσά αυτά είναι επί της ουσίας μη διαχειρίσιμα, όμως, σε καμία περίπτωση, δεν θα επιβαρύνουμε τους δημότες μας, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε εμείς ως επιχείρηση σε αυτές τις υποχρεώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικήτας.  

Ωστόσο, επιδίωξη της ΔΕΥΑ Πατρών, αλλά και των άλλων ΔΕΥΑ της επικράτειας είναι να χαρακτηριστεί το τιμολόγιο τους από την ΔΕΗ ως βιομηχανικό και όχι οικιακό όπως είναι τώρα, έτσι ώστε να έχουν και την αντίστοιχη έκπτωση.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Παπανικήτα, ένα μεγάλο ποσοστό των δημοτών που ξεπερνάει το 95%, έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές του εκκρεμότητες με την ΔΕΥΑΠ ή τουλάχιστον έχει προχωρήσει σε διακανονισμούς των οφειλών του.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η μετεγκατάσταση της ΔΕΥΑΠ στο κτίριο της Ακρωτηρίου (ένα κτίριο που έχει αγοράσει με δικούς της πόρους) φαίνεται ότι θα αργήσει αφού για την επιχείρηση προέχουν άλλα ζητήματα αυτή την περίοδο, όπως η αντικατάσταση των απαρχαιωμένου υδρευτικού δικτύου και η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου.