Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Η συζήτηση  που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον κ. Νικολακόπουλο και τους Γεώργιο Παπανδρεόπουλο (Πρόεδρος του συνδέσμου), Κωνσταντίνο Μπούσια (Γενικό Γραμματέα) είχε ως βασικό θέμα συζήτησης τον κλασικό αθλητισμό, προβλήματα αλλά και προοπτικές συνεργασίας και ανάπτυξης.

Ο κ. Παπανδρεόπουλος και ο κ. Μπούσιας γνωστοποίησαν στον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού την λειτουργιά του συνδέσμου καθώς και τον σκοπό αυτού στην αναβάθμιση του κλασικού αθλητισμου. Ένα σημαντικό θέμα στο οποίο ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας ήταν η οικονομική ενίσχυση των σωματείων στίβου όσον αφορά τις μετακινήσεις σε Πανελλήνιους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν εκτός Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον και εξίσου σημαντικό ήταν το ζήτημα υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στο κεντρικό ΣΕΓΑΣ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το οποίο θα μπορούσε παράλληλα να ωφελήσει και να αναβαθμίσει κατά πολύ τον αθλητικό τουρισμό της περιοχής μας , η οποία από μόνη της διαθέτει τόσο τις καιρικές συνθήκες όσο και τις αθλητικές υποδομές ώστε να φιλοξενεί καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου προετοιμασίας εθνικών ομάδων και να πραγματοποιεί υψηλού επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις στίβου.

Επιπρόσθετα διερευνήθηκε και η αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων όπως το Παμπελοποννησιακό Στάδιο το γήπεδο Λεχαινών  και οι Αθλητικές εγκαταστάσεις Λαδοπούλου.

Τέλος τονίστηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να μπορέσει η Δυτική Ελλάδα το προσεχές διάστημα να αποτελέσει χώρο συνάντησης μεγάλων δράσεων του κλασικού αθλητισμου.

Ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε τα εξής:«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που τα είχε όλα. Μια ατζέντα εξαιρετικά πλούσια, που αποτελεί το πρώτο πεδίο συνεννόησης και είμαι βέβαιος ότι θα καλλιεργηθεί και από τις δύο πλευρές, για να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσα. Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, θα συνεργαστούμε και θα δουλέψουμε στο μέγιστο δυνατό. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι σήμερα θεμελιώσαμε μια καλή σχέση συνεργασίας και ελπίζουμε ότι θα φέρει και αποτελέσματα για το καλό του κλασικού αθλητισμού αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη του τόπου μας.»

Συμπερασματικά λοιπόν δόθηκε έμφαση στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων ώστε πρώτα απ’ όλα να μπορέσουν τα σωματεία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και δεύτερον μέσα από πολύπλευρες συνεργασίες η Δυτική Ελλάδα να καταστεί μόνιμη οικοδέσποινα διοργανώσεων κλασικού αθλητισμού Πανελληνίας και Πανευρωπαϊκής εμβέλειας διοργανώσεων.