Το patrasevents.gr σας στέλνει στην παράσταση "Οι Ακροβάτες" στο θέατρο Όροφως που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 18:00.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα μήνυμα στην κοινότητα του patrasevents.gr στο Viber γράφοντας το ονοματεπώνυμο και το θέμα του διαγωνισμού, προκειμένου να μπείτε αυτομάτως στην κλήρωση για να είστε ο ένας από τους δύο τυχερούς που θα κερδίσουν μια διπλή πρόσκληση.

Τα ονόματα των νικητών με τη λήξη του διαγωνισμού, θα ανακοινωθούν στην κοινότητα του patrasevents.gr στο Viber στις 06/12 και ώρα 18:00 και οι τυχεροί θα ενημερωθούν μέσω αυτής για τη διαδικασία παραλαβής των εισιτηρίων τους.


Οι Ακροβάτες του Κώστα Θεοχάρη

σε σκηνοθεσία Ελένης Καραμούζη & Νίκης Κααρακώστα, στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα,

πρεμιέρα: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
παραστάσεις: κάθε Σάββατο στις 18:00 & κάθε Κυριακή στις 12:00

--

Ο Κώστας Θεοχάρης περιγράφει ένα ταξίδι στο χώρο της κίνησης των συναισθημάτων και των αξιών. Με άξονα τους ακροβάτες και την δράση τους, περιγράφεται το νόημα της ζωής και η επιμονή του ανθρώπου (που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ακροβάτης) στις αξίες αυτής.

Το ταξίδι ξεκινάει με μουσική και τραγούδι. Την διαδρομή συνοδεύουν πολλές εμπειρίες οι οποίες είναι διαφορετικές για τον κάθε ταξιδιώτη ανάλογα με την οπτική του και τα πρότερα βιώματα του. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η συνέπεια στις πράξεις οδηγεί και χαράσσει νέες συμπεριφορές, αλλά και δημιουργεί ασφάλεια. Η αίσθηση ασφάλειας απαλύνει τον φόβο και δημιουργεί εμπιστοσύνη. Πόσο ανάγκη έχει ο άνθρωπος να εμπιστεύεται άλλους ανθρώπους στην ζωή του αλλά παράλληλα να μην εξαρτάται; Η χρυσή τομή έρχεται με την εμπειρία που οδηγεί στην γνώση. Κάνει λόγο για την προσπάθεια, την υπομονή και την επιμονή στον στόχο. Χωρίς αυτό ο άνθρωπος δεν οδηγείται μπροστά, δεν καταφέρνει να επιβιώσει και να εντοπίσει αχαρτογράφητα μονοπάτια. Δίχως την επιμονή δεν μαθαίνει. Δεν επιβιώνει στα δύσκολα. Χωρίς τις δυσκολίες ο άνθρωπος, ο ακροβάτης, δεν δημιουργεί αντοχή στην ματαίωση. Η διαχείριση της αποτυχίας τον οδηγεί σε υψηλότερα μονοπάτια ενσυναίσθησης και ψυχικής ανθεκτικότητας.

Η συγκέντρωση είναι αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που διευκολύνει την συγκεκριμένη διαδρομή. Η επιβράβευση που έρχεται έπειτα από πολύ κόπο οδηγεί στην συναισθηματική ικανοποίηση. Κανείς δεν φτάνει στην επιβράβευση χωρίς ιδρώτα. Στο τέλος της κάθε διαδρομής η αίσθηση ολοκλήρωσης είναι η σημαία για την οποία όλοι παλεύουμε. Είναι το δάφνινο στεφάνι μας.

Υπάρχουν πολλές διαδρομές που ο καθένας από μας θα χαράξει. Η κάθε μια απαιτεί νέους στόχους, κόπους, ιδρώτα και προσπάθεια. Μαθαίνουμε να μην φοβόμαστε την προσπάθεια και να απολαμβάνουμε την διαδρομή.

Η συγκεκριμένη παράσταση απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. Το έργο περιλαμβάνει πολλές διδαχές, μας προβληματίζει και στο τέλος μας κάνει όλους σοφότερους. Μας οδηγεί στην συνειδητοποίηση πως η ζωή είναι στην κάθε της στιγμή μια διαδρομή με εμπόδια, δυσκολίες, πόνο και κόπο, αλλά ταυτόχρονα έχει μουσική χορό, ικανοποίηση, επίτευξη στόχων και συναισθηματική ολοκλήρωση. Είναι μια διαδρομή γεμάτη χρώματα και αρώματα. Ένα έργο για παιδιά που γίνονται μεγάλοι και για μεγάλους που σκέφτονται πάντα σαν παιδιά.


--

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Κώστας Θεοχάρης
Σκηνοθεσία: Ελένη Καραμούζη, Νίκη Καρακώστα
Ηθοποιοί: Λαμπρινή Μίγγου, Νίκος Γαρόζης
Σκηνογραφία: Μαρία Αλανιάδη
Ενδυματολογία: Ελένη Καραμούζη
Μουσική: Γιώργος Δίπλας (από το υπό έκδοση album «Μινιατούρες»)
Φωτισμοί - Ήχος: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος
Σχεδιασμός Αφίσας: Κώστας Θεοχάρης
Θεατρική Απόδοση Κειμένου: Λαμπρινή Μίγγου
Παραγωγή: θέατρο «όροφως»
Βοηθός παραγωγής: Θάλεια Σταματόγλου

Το βιβλίο "Οι Ακροβάτες" του Κώστα Θεοχάρη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ

--

θέατρο «όροφως»
Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα

πρεμιέρα: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
παραστάσεις: κάθε Σάββατο στις 18:00 & κάθε Κυριακή στις 12:00

Εισιτήρια: 10 € (γενική είσοδος)
Προπώληση: ticketservices.gr

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Θάλεια Σταματόγλου, 6970 421 265

Πληροφορίες: 2611 810 983 & 6939 835 990

Θέλετε και άλλους διαγωνισμούς; Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τι παίζει; Μάθετε πως!

Εάν έχετε στο κινητό σας ή στον υπολογιστή σας την εφαρμογή Viber, μπορείτε τώρα να γίνετε και εσείς μέλος της κοινότητας του patrasevents.gr πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://invite.viber.com/?g2=AQBQkJjJukytUExgE83IK%2FVv%2BMy37%2BWgNjWbONGphJCllj606mgXZHp5amPnjBDx

Έτσι, δεν θα χάνετε τίποτα και θα είσαστε πάντα ενήμεροι μέσα από το μεγαλύτερο live chat της περιοχής μας!