Σε έξαρση είναι τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα στα σχολεία και ειδικότερα στις πρώτες τάξεις των δημοτικών, νηπιαγωγείων και στους παιδικούς σταθμούς.

Μάλιστα, σε ορισμένα από αυτά τα κρούσματα ήταν τόσα που τα τμήματα δυσκολεύτηκαν να λειτουργήσουν, ενώ κάποια από αυτά έκλεισαν για λίγο μέχρι να επιστρέψουν από την καραντίνα, έστω και κάποιοι από τους μαθητές.

Παρόμοιο πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκε και σε τμήμα του Δημοτικού Βρεφοκομείου. Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα μαθήματα λόγω της έξαρσης του κρουσμάτων, σε συνδυασμό με την ύπαρξη της γρίπης, γίνονται σε πολλά τμήματα με ελάχιστους μαθητές.

Στο μεταξύ έχει παρουσιαστεί και μία αυξητική τάση στις νοσηλείες από covid τόσο στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όσο και στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Όμως τα περισσότερα από τα παιδιά περνάνε ελαφριά με καραντίνα στο σπίτι, χωρίς έντονα συμπτώματα τον κορωνοϊό. Πάντως, διασπορά εξαιτίας αυτής της κατάστασης υπάρχει και στους εκπαιδευτικούς, με αρκετούς δασκάλους και νηπιαγωγούς να έχουν κολλήσει.

Μάλιστα, στην περίπτωση των δεύτερων επειδή συνήθως δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί για να τους αντικαταστήσουν, χάνεται το μάθημα για όσες μέρες, οι νηπιαγωγοί είναι σε καραντίνα.

Το όλο θέμα έχει ανησυχήσει γενικότερα την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς αφού μόλις τώρα άρχισαν τα κρύα, μέτρα εξακολουθούν να μην υπάρχουν, οι μαθητές στην πλειοψηφία τους δεν φοράνε μάσκες και ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος.