Τρία στελέχη της δομής, οι στενότεροι συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου, απολύθηκαν με απόφαση της νέας διοίκησης του ιδρύματος.

Μετά τον σάλο αποκαλύψεων για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και τις καταγγελίες για συγκεκριμένα πρόσωπα, το νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου, προέβη στην απόλυσή τους.

Όπως μετέδωσε το Mega, το μεσημέρι της Τετάρτης 30/11 ανακοίνωσαν στον 36χρονο με τη βίαιη συμπεριφορά (ο περιβόητος Πασχάλης) με βάση την Πωγωνιανή και στη σύζυγό του με χρέη κοινωνικής λειτουργού και μέλος του ΔΣ, καθώς επίσης και στον 34χρονο που εμφανιζόταν ως «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου στη δομή της Αθήνας, την απόλυσή τους.

Τι λέει η πρεσβυτέρα για τις 347.000 ευρώ

Στο μεταξύ, εξονυχιστικός έλεγχος διενεργείται στο πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος όσον αφορά τα οικονομικά της «Κιβωτού».

«Πήρα 347.000 ευρώ από τη θυρίδα της τράπεζας στον Κολωνό για να τα μετρήσω» είπε στους αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου.

Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε ότι μετά την καταμέτρηση το ρευστό θα το κατέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού».

Σημειώνεται ότι στο χρηματοκιβώτιο που εντόπισε χθες η Οικονομική Αστυνομία στο κτίριο της δομής στον Κολωνό, εντοπίστηκαν και λίρες.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία διενεργεί εξονυχιστικό έλεγχο στο πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, ενώ ελέγχονται και οι κινήσεις των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών που ανήκουν στο ζευγάρι, ενώ αναμένεται και ενημέρωση όσον αφορά τις τραπεζικές κινήσεις που έχουν γίνει.