Σημαντικό μπελά έχει βρει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πατρών, με τους κυνηγούς χαλκού και τις κλοπές που γίνονται κυρίως από ομάδες ρομά.

Η διακοπή νερού που ταλαιπώρησε τις προάλλες τους κατοίκους της περιοχής των Μποζαΐτικων, των Συχαινών, του Προαστίου και του Ρίου, αφήνοντας τους χωρίς νερό για σχεδόν μια μέρα, οφείλεται σε μία τέτοια κλοπή.

Πιο συγκεκριμένα όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πατρών, Ανδρέας Παπανικήτας, μιλώντας στον Max Fm, το προηγούμενο βράδυ είχε γίνει κλοπή από τις δύο γεωτρήσεις του Βελβετσίου που τροφοδοτούν νερό τις συγκεκριμένες περιοχές, με αγνώστους να κλέβουν όλο το καλωδιακό δίκτυο της ΔΕΗ που δίνει ρεύμα στις γεωτρήσεις.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι περιοχές αυτές να μείνουν χωρίς νερό και οι κάτοικοι να τα βάζουν με την ΔΕΥΑΠ και τον δήμο, πιστεύοντας ότι η διακοπή που έγινε απροειδοποίητα προήλθε από κάποια βλάβη.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που εξαιτίας τέτοιων κλοπών δημιουργείται πρόβλημα στην επιχείρηση, αλλά και σε διάφορες περιοχές που τροφοδοτούνται με νερό.

Το προεδρείο της ΔΕΥΑΠ έχει ζητήσει από την αστυνομία να κάνει κάτι και να αυξήσει την φύλαξη στα διάφορα σημεία, όμως, η δράση των γνωστών – αγνώστων είναι μεγάλη και τα περιστατικά δεκάδες.

Για το τελευταίο περιστατικό έχει ενημερωθεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πίσω από την κλοπή βρίσκεται οργανωμένη εγκληματική ομάδα.