Ο Γιάννης Κότσιρας πρωταγωνιστεί στην μουσικοθεατρική παράσταση «Κατάστρωμα» στο Θέατρο Άκροπολ κι απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που παρευρέθηκαν εκεί. Ο δημοφιλής τραγουδιστής μίλησε για το πόσο τον επηρέασε το γεγονός πως ο πατέρας του ήταν ναυτικός και για τους τραγουδιστές με τους οποίους τον έχουν μπερδέψει.

«Είμαι από ναυτική οικογένεια. Τα περισσότερα γεγονότα στη ζωή μου έχουν συνδεθεί με καράβια. Τις ωραιότερες σκέψεις κι ανατροπές τις έχω αποφασίσει πάνω σε κατάστρωμα. Μικρός δεν το καταλάβαινα γιατί έλειπε ο πατέρας μου. Όταν μεγάλωσα, κατάλαβα πόσο δύσκολη ήταν» ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Κότσιρας για την απουσία του πατέρα του.

Ο τραγουδιστής είπε στη συνέχεια: «Ίσως επειδή εμφάνισα αυτόν τον εαυτό του στιχουργού, ξάφνιασε ότι μπορώ και γράφω στίχους. Η μεγαλύτερη αγάπη που εισπράττω δεν είναι επειδή τραγούδησα τον Σασμό, αλλά από τους συναδέλφους μου, που γράφουμε τραγούδια και τους τα δίνουμε… Με έχουν μπερδέψει με τον Παντελή Θαλασσινό και τον Χρήστο Θηβαίο. Τον Παντελή τον μπέρδευαν πολύ με εμένα. Είμαστε και ξαδέρφια, οπότε υπάρχει κάτι που μπορεί να σε μπερδέψει. Ήταν τα μαλλιά πιο μακριά».