Αφού επιστρέψετε στο σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις, το να βρείτε το κίνητρο για να μαγειρέψετε ένα περίτεχνο γεύμα μπορεί να είναι αδύνατο. Μόνο το να βρείτε τι είναι αυτό που θέλετε να μαγειρέψετε, μπορεί να προκαλέσει περιττό άγχος και δυσκολία. Στην πραγματικότητα όμως, σχεδόν το 90% των millennials φαίνεται πώς επιλέγουν την μαγειρική στο σπίτι αντί του πρόχειρου φαγητού, όπως αναφέρει το vita.

Επειδή όμως, οι δεσμεύσεις μας τείνουν να αυξάνονται με αμείωτο ρυθμό, μπορείτε να δοκιμάσετε τα ακόλουθα hacks μαγειρικής για να τα καταφέρετε:
#1 Προετοιμάστε γεύματα και αφήστε τα στο ψυγείο

Τα γεύματα, που ετοιμάζετε γρήγορα δεν χρειάζεται να στερούνται γεύσης και θρεπτικής αξίας. Ετοιμάστε μερικά μπιφτέκια (με κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο κιμά) για μεσημεριανό και βραδινό και αφήστε τα στο ψυγείο. Φροντίσετε να κόψετε και την σαλάτα σας λίγο νωρίτερα, ώστε να την απολαύσετε μόλις πεινάσετε.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με φαγητό που έχει περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να το βγάλετε και να το ζεστάνετε.
#2 Μαγειρέψτε μεγαλύτρες ποσότητες

Μια απλή λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το μαγείρεμα μεγαλύτερων ποσοτήτων και περισσότερων φαγητών για να μετριάσετε το άγχος της προετοιμασίας γευμάτων το βράδυ μετά από μια κουραστική μέρα. Μία φορά την εβδομάδα για παράδειγμα, μπορείτε να μαγειρεύετε πέντε διαφορετικά πράγματα και να τα καταψύχετε ή να τα βάζετε σε συσκευασίες κατάλλληλες για φύλαξη γευάτων στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Για να διατηρήσετε καλύτερα τα τρόφιμα και να αποφύγετε την αλλοίωση, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε σακούλες αποθήκευσης που είναι ασφαλείς για τρόφιμα ή σε τάπερ που κλείνουν αεροστεγώς.
#3 Βάλτε θρεπτικά συστατικά σε κάθε γεύμα της ημέρας

Για να κάνει το μαγείρεμα στο σπίτι όσο το δυνατόν πιο θρεπτικό, δοκιμάστε να βάζετε θρεπτικά συστατικά – έστω και λίγα – σε κάθε γεύμα που φτιάχνετε. Αυτά περιλαμβάνουν την άπαχη πρωτεΐνη, την βρίσκουμε στο κοτόπουλο ή τα αυγά αλλά και τα καλά λιπαρά, που μπορείτε να βρείτε στους ανάλατους ξηρούς καρπούς ή στους σπόρους chia.

Τέτοιες τροφές μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στο πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό ενώ λειτουργούν και ως χορταστικά σνακ, χαρίζοντάς μας ενέργεια όλη την ημέρα.
#4 Εφοδιαστείτε με μεγάλη ποικιλία τροφίμων

Για να διασφαλίσετε ότι τα γεύματά σας είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτα και σας προσφέρουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία, είναι σημαντικό να εφοδιάζεστε με ποικιλία τροφίμων. Με αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλίσετε ότι το ψυγείο (και η κατάψυξη) αλλά και τα ντουλάπια σας θα είναι πάντα εξοπλισμένα με όλα όσα χρειάζεστε.