Με αργούς και κάπως νωχελικούς ρυθμούς έχει ξεκινήσει η εμπορική αγορά της Πάτρας να μπαίνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων. 

Τα περισσότερα από τα εμπορικά μαγαζιά δεν έχουν στολίσει ακόμα τις βιτρίνες τους, γεγονός που έχει να κάνει με το θέμα του ρεύματος και την ενεργειακή κρίση, αλλά και γενικότερα με την ψυχολογία της αγοράς. 

Η ψυχολογία είναι πεσμένη εξαιτίας της παρατατεμένης κάμψης της εμπορικής κίνησης, αλλά και της κατάστασης που υπάρχει γύρω. Φάνηκε αυτό ακόμα και στην μέρα του Black Friday όπου η εμπορική κίνηση για την πλειοψηφία των καταστημάτων, ούτε και εκεί πήρε τα πάνω της. 

Ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, δεν βοήθησε και η όλη ατμόσφαιρα στην πόλη. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να είχαν ανάψει τα χριστουγεννιάτικα φώτα στους δρόμους ή έστω να υπήρχε και ένας στολισμός τουλάχιστον στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, όπως συνέβη για παράδειγμα σε άλλες πόλεις. 

Το εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας θα ξεκινήσουν από τις αρχές του επόμενου μήνα να στολίζουν τις βιτρίνες τους και να βάζουν τα λαμπιόνια και τα αστέρια τους που θα δώσουν ένα γιορτινό πνεύμα στην αγορά. Κι αυτά όμως με φειδώ.

Μπορεί να έχουν φροντίσει και να έχουν εξασφαλίσει το σύνολο αυτών φωτάκια τύπου led που δεν καταναλώνουν τόσο ρεύμα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία των μαγαζιών της Πάτρας έχουν αφήσει πίσω τους δόσεις και ανεξόφλητους λογαριασμούς στους παρόχους και δεκάδες ακόμα υποχρεώσεις. 

Υποχρεώσεις που έχουν γίνει βάρος που δεν φεύγει από τις πλάτες τους ακόμα και στις γιορτινές μέρες που έρχονται.