Πιστεύετε στα πνεύματα; Στις χαμένες ψυχές που για κάποιο λόγο υπάρχουν ανάμεσα μας, ενώ οι άνθρωποι έχουν φύγει από τη ζωή; 

Αν ναι τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να μάθετε ότι υπάρχει μία ομάδα εδώ στην Πάτρα που το ψάχνει το όλο θέμα, προχωρώντας σε έρευνες, πηγαίνοντας ακριβώς στα μέρη εκείνα που πιστεύουν ότι υπάρχουν πνεύματα τα οποία βρίσκονται εκεί. Εδώ και χρόνια, ακόμα και αιώνες.

Πρόκειται συνήθως για ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στα μέρος όπου υπάρχει ακόμα το πνεύμα τους και που για κάποιο λόγο ανεξερεύνητο και ανεξήγητο επιστημονικά, παραμένει εκεί. 

Η ομάδα αυτή λέγεται Paranormal Patras με έντονη παρουσία στα social media, με πάνω από 400 ακόλουθους στο γκρουπ της στο facebook και με αρκετά βίντεο στο tik tok και στο youtube  από τις έρευνες και τις αυτοψίες. ίσως και τις "συζητήσεις" που έχουν κάνει στο πλαίσιο της αναζήτησης τους με τα πνεύματα. 

Ο Γιώργος Αλεξανδρόπουλος είναι ένα από τα βασικά στελέχη αυτής της ομάδας. «Τα κριτήρια που επιλέγουμε για τα μέρη που θα πάμε είναι οι ιστορίες ανθρώπων που μας λένε για αυτά τα σημεία. Είναι συνήθως σημεία στα οποία παλιά είχαν γίνει πόλεμοι, σημεία στα οποία άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους άδικα η ξαφνικά» τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. 

«Τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι αυτά που γίνονται τελετές η μαύρη μαγεία. Εκεί η ενέργεια είναι πολύ αρνητική και επικίνδυνη. Να σημειώσω πως σε όποιο σημείο και να πάμε πάντα ενημερώνουμε την αστυνομία για το που βρισκόμαστε. Ότι κάνουμε το κάνουμε νόμιμα χωρίς να παραβιάσουμε κάποιο χώρο η να μπούμε παράνομα κάπου».

Όπως φαίνεται από τα βίντεο που έχει ανεβάσει η ομάδα στο κανάλι της στο youtube και στο tik- tok, τα μέλη της έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των ερευνών τους, εξοπλισμό που στην ουσία εντοπίζει τα πνεύματα ή το ανεξιχνίαστο, το μυστηριώδες που υπάρχει στον χώρο.

Βασικό κομμάτι της αυτοψίας που κάνουν στον κάθε χώρο που πηγαίνουν κάθε φορά είναι η ιστορική έρευνα. Η έρευνα που προηγείται πριν από την αυτοψία. Έρευνα που έχει να κάνει με το πώς και το γιατί το εκάστοτε υπό διερεύνηση πνεύμα βρίσκεται στον χώρο.


ΕΞΕΡΕΎΝΗΣΗ ΣΤΟ ΆΓΝΩΣΤΟ

Η Πάτρα και τα "σκοτεινά" μέρη

Η Paranormal Patras έχουν κάνει ήδη εξορμήσεις σε όλα τα μέρη της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής της που θεωρούνται τρομακτικά και σκοτεινά καθώς γύρω από αυτά κυκλοφορούν δεκάδες θρύλοι. 

Η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας έχει αρκετά σκοτεινά μέρη και κάποια από αυτά θα μπορούσαν λόγω της «ιδιαιτερότητας» τους αυτής θα μπορούσαν να προσελκύσουν επισκέπτες.  «Είναι γεγονός ότι η Πάτρα  και η Αχαΐα έχει αρκετά μέρη με παραφυσικά φαινόμενα. Λίγα από αυτά είναι σημεία τα οποία μπορούν να αναδειχθούν ως τουριστικά σημεία.

Να σας φέρω ένα παράδειγμα. Το Κάστρο της Πάτρας είναι ένα μέρος με αρκετά παραφυσικά αλλά επίσης και ένα πανέμορφο μέρος το οποίο θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες».

Έχουν κάνει έτσι αυτοψία στο εσωτερικό της Βίλας 13, στην Βίλα Λυμπερόπουλου, στο πιο σκοτεινό ίσως κτίριο της Πάτρας, έχουν πάει στον Πύργο του Ρούφου στον Ρωμανό ένα ακόμα κτίριο για το οποίο κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι άγνωστοι στο ευρύ κοινό, στην στοιχειωμένη Βίλα της Αρόης κτλ.


Στοιχειωμένη Χασιά - Εκεί που βγαίνει το φάντασμα της νύφης!!/Haunted Bride -Paranormal investigator

Έρευνες μόνο τις βραδινές ώρες

Οι έρευνες γίνονται μόνο τις βραδινές ώρες. Άλλωστε, είναι από τους βασικούς κανόνες των αντίστοιχων θρύλων και μύθων. Τα πνεύματα, τα φαντάσματα και όλες οι αλλόκοτες υπερφυσικές παρουσίες που ενδεχομένως να υπάρχουν ανάμεσα μας κυκλοφορούν και έχουν ζωή από τα μεσάνυχτα και μετά. 

Ο Γιώργος Αλεξανδρόπουλος  δεν κρύβει ότι ακόμα και τα μέλη της ομάδας μπορεί να φοβούνται κατά τη διάρκεια των ερευνών:

«Η αλήθεια είναι πως σαν άνθρωποι και εμείς είναι λογικό να ταραχτούμε με κάποιες θεάσεις η κάποιους θορύβους αλλά όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί, δεν είμαστε επαγγελματίες, είμαστε ερασιτέχνες που προσπαθούμε κάθε φορά να γίνουμε όλοι και πιο δυνατοί ώστε να βγει και ένα καλό αποτέλεσμα για μας και για το κοινό μας το οποίο σεβόμαστε παρά πολύ».


Εξόρμηση στον Ρωμανό - Πύργος του Ρούφου Μέρος 1ο


Εξερεύνηση στο χωριό Βασιλικό

Live αυτοψίες με τα πνεύματα

Το πιο ενδιαφέρον από όλα στα βίντεο που ανεβάζουν; Είναι αυθεντικά, χωρίς μοντάζ, με πραγματικούς διαλόγους μεταξύ των μελών - ερευνητών της ομάδας, ακόμα και των πνευμάτων με τα οποία συνομιλούν μέσω των ειδικών μηχανημάτων που διαθέτουν, ενώ πολλά από αυτά που ανεβαίνουν στο tik tok είναι live και έτσι γίνεται ένας χαμός κάθε φορά.

«Το ενδιαφέρον των μελών της σελίδας μας είναι μεγάλο, έχουμε πάρει αρκετά άτομα τα οποία ήθελαν να ζήσουν την εμπειρία, η προϋπόθεση για να έρθεις μαζί μας είναι να είσαι άνω των 18 ετών και να μην φοβάσαι γιατί πάντα προέχει το ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο μας όπως και η σωματική του ακεραιότητα. Μάλιστα δύο από αυτά τα μέλη έγιναν επίσημα μέλη της ομάδας».

H κριτική και η αμφισβήτηση

Ωστόσο έχουν δεχθεί κριτική και αμφισβήτηση. «Φυσικά και έχουμε δεχθεί άσχημες κριτικές λόγο αμφισβήτησης, ειδικά στις live εξερευνήσεις μας που μαζεύουμε μέχρι και 1.200 άτομα. Η απάντηση μας σε αυτό που γίνεται είναι πως δεν αναγκάζουμε κανέναν να πιστέψει κάτι διαφορετικό από αυτό που είδη πιστεύει και πως μπορεί απλά να αποχωρήσει από το live μας.

Επίσης άτομα μας λένε πως αυτά που κάνουμε είναι στημένα και εκεί η απάντηση μας είναι να έρθει μια φορά μαζί μας ώστε να δει και ο ίδιος με τα μάτια του τι πραγματικά γίνεται. Όπως και να έχει οι επιθέσεις και οι άσχημες κριτικές γίνονται για μας προκλήσεις ώστε να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε και αγαπάμε».

Ο στόχος στα social media

Κι καταλήγει λέγοντας για τον στόχο τους μέσα από την κινητικότητα τους στα social media.

«Ο στόχος μας μέσα από τα social είναι να προσφέρουμε ένα ευχάριστο θέαμα στο κοινό που μας παρακολουθεί, κάνουμε αυτό που κάνουμε με αγάπη και αυτό πιστεύω βγαίνει προς τα έξω σε όλους τους υποστηρικτές της σελίδας μας για αυτό άλλωστε πιστεύω πως κάθε μέρα αποκτάμε όλο και περισσότερα άτομα στην σελίδα μας στο tik tok».

Μη ξεχάσετε να τους ακολουθήσετε στο λογαριασμό τους στο Tik Tok 

https://www.tiktok.com/@paranormal.patras?_t=8Xuw5SsfTa2&_r=1&fbclid=IwAR2tZ0pL9D4tab2gZOAsX5UVpOQXShuUfw-U_3y_MLE32O5UkwbJ-rpeySo