Μπαράζ κλοπών σε δίκυκλα και σε ποδήλατα έχουν συμβεί τον τελευταίο έναν μήνα στην Πάτρα, με το φαινόμενο αυτό να έρχεται ξανά στο προσκήνιο για την τοπική ΕΛ.ΑΣ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει πάνω από οχτώ κλοπές δικύκλων σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, ενώ και οι κλοπές σε ποδήλατα έχουν ξεπεράσει το ίδιο διάστημα τις πέντε. 

Το θέμα αυτό ασφαλώς δεν είναι καινούργιο για την Αστυνομία. Κατά καιρούς τα περιστατικά αυτά εμφανίζουν μία έξαρση, με τις κλοπές να είναι συνεχόμενες και σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. στοχευμένες. 

Κλέβουν κυρίως μηχανάκια και μηχανές που τα ανταλλακτικά τους θα χρησιμεύσουν στην μαύρη αγορά. Έτσι, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εκτιμήσεις της, γύρω από το όλο θέμα είναι ότι πίσω από αυτές τις κλοπές κρύβονται συμμορίες που δρουν οργανωμένα με σκοπό να αποσυναρμολογήσουν τα μηχανάκια ή και τα ποδήλατα ακόμα για να πουλήσουν ότι μπορούν στην μαύρη αγορά. 

Για αυτό άλλωστε και η πλειοψηφία των δικύκλων που κλέβονται δεν βρίσκονται συνήθως πουθενά, παρά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και τις αναρτήσεις που γίνονται στα social media από τους ιδιοκτήτες τους, με την ελπίδα ότι κάποιος θα το δει τυχαία στον δρόμο.