Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, της μεγάλης γιορτής του Πολιούχου της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Επίκεντρο του εορτασμού, όπως κάθε χρόνο, θα είναι ο νέος ναός του Αγίου Ανδρέα που αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς για όλο τον χριστιανικό κόσμο και που προσελκύει δεκάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό. 

Φέτος, χωρίς περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ετοιμάζεται για να γιορτάσει τον Πολιούχο και Πρωτόκλητο με τις ανάλογες τιμές και τις αντίστοιχες λαμπρές εκδηλώσεις, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια πριν από τον κορωνοϊό. 

Έτσι, θα διεξαχθεί κανονικά η λιτανεία της Τιμίας Καράς και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ανδρέα, η Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής και όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις που προβλέπονται. 

Παράλληλα, πλήθος κόσμου αναμένεται να επισκεφθεί τον ναό του Αγίου Ανδρέα (τόσο τον νέο όσο και τον παλιό), παραμονές της εορτής, αλλά και ανήμερα αυτής. Μεταξύ των προσκυνητών αναμένεται να είναι και δεκάδες εκδρομείς που θα έρθουν στην Πάτρα από διάφορα μέρη της Ελλάδος για να προσκυνήσουν. 

Η επισκεψιμότητα των προσκυνητών και γενικότερα του κόσμου αναμένεται να ξεκινήσει από την Δευτέρα και να κορυφωθεί ανήμερα της εορτής, αλλά και την επομένη. Ήδη τα Πρωτοκλήτεια που προηγήθηκαν έδειξαν ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να έρθει κοντά στην εκκλησία. 

Θυμίζουμε ότι ο μέσος όρος των επισκεπτών τις μέρες των θρησκευτικών εκδηλώσεων για την εορτή του Πολιούχου ξεπερνάει τους 80.000 προσκυνητές στο όλο κτιριακό συγκρότημα του Αγίου Ανδρέα. 

Τέλος, κανονικά φέτος αναμένεται να γίνει και η εμποροπανήγυρη απέναντι από τον ναό του Αγίου Ανδρέα, δίπλα από το κολυμβητήριο του ΝΟΠ.