Η συγκομιδή της ελιάς και το λάδι φέτος πάει καλά, με τους ελαιοπαραγωγούς να το πουλάνε σε τιμή που ξεπερνάει σε αύξηση το ένα ευρώ, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. 

Πιο συγκεκριμένα η τιμή του ελαιόλαδου φέτος φτάνει τα 4,40 ευρώ το λίτρο και αυτή είναι η αρχική του αφού σε αρκετές περιπτώσεις θα φτάσει πιο ψηλά, ενώ πέρυσι δινόταν στα 3,30 και στα 3,50 ευρώ. Το γεγονός αυτό έχει να κάνει με μία ευτυχή συγκυρία. 

Από την μία οι ελιές στην χώρα μας ήταν γεμάτες από καρπούς και βγάζουν έτσι το πλουσιότερο και ποιοτικότερο λάδι των τελευταίων ετών, από την άλλη σε όλες τις άλλες μεσογειακές χώρες το λάδι φέτος θα έχει κακή σοδειά αφού η καλλιέργεια της ελιάς παρουσίασε αρκετές δυσκολίες εκεί. 

Όμως όλα αυτά δεν αλλάζουν σε κάτι την ακρίβεια του είδους, τουλάχιστον σε ότι αφορά την λιανική τιμή του και αυτή που θα συναντήσει ο καταναλωτής στα ράφια. Η τιμή του φετινού λαδιού αναμένεται να φτάσει έως και τα 9 με 9.50 ευρώ, στο λιανικό εμπόριο, σημειώνοντας έτσι αύξηση που ξεπερνάει το 50%. 

Οπότε όσοι έχουν την δυνατότητα για να αγοράσουν μέσω γνωστού λάδι χύμα, προτού το είδος φτάσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σπεύσουν να κανονίσουν από τώρα την αγορά του, σε μία καλύτερη ενδεχομένως τιμή. Διαφορετικά στην αγορά το ελαιόλαδο δύσκολα θα πλησιάζεται...