Η ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών:

«Στις 24/11/2022 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, λήψη οργάνων από δότρια ασθενή 51 ετών, που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί όσους συνέβαλαν σ΄αυτή τη διαδικασία και συγκεκριμένα το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Αναισθησιολογικού Τμήματος, τους ιατρούς του Ακτινολογικού, Καρδιολογικού, Πνευμονολογικού Τμήματος που συνέβαλαν στη διαγνωστική διαδικασία καθώς και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που συμμετείχε στην όλη διαδικασία, για την υποδειγματική δουλειά τους και την εξαιρετική συνεργασία τους.

Επίσης ευχαριστεί τις ομάδες λήψης οργάνων του ΠΓΝΠ (Χειρουργική και Οφθαλμολογική Κλινική), του Ωνασείου καθώς και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ελήφθησαν οι πνεύμονες, το ήπαρ, οι νεφροί και οι κερατοειδής.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΠ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στους συγγενείς της δότριας και παράλληλα τους συγχαίρει για την γενναιοδωρία και τον ανθρωπισμό τους, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχιστεί η ζωή κάποιων συνανθρώπων μας».