Τις εγκαταστάσεις του Κοι.Σ.Π.Ε. «ΦΑΡΟΣ» (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης), επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Οικονομικής υπηρεσίας Διονύση Κουρή.

Ο Κοι.Σ.Π.Ε., αποτελεί μία νέα μορφή συνεταιριστικής επιχειρηματικής δράσης ειδικά για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Σκοπός του είναι η κοινωνική ενσωμάτωση και η επαγγελματική ένταξη των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα ώστε να συμβάλλει στην κατά το δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια και στην αποκατάστασή τους.

Ιδρύθηκε το 2006 ως αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας των Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών Παρ. Πάτρας, της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Στους κύριους σκοπούς του φορέα, συμβάλλει σημαντικά η 6η ΥΠΕ, καθώς οι εξυπηρετούμενοί του, εργάζονται στις δομές των νοσηλευτικών μονάδων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. “Απώτερος, κοινός μας στόχος, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας τα οποία βιώνουν τον εργασιακό αποκλεισμό. Θα είμαστε εδώ για κάθε συμπολίτης μας που μας έχει ανάγκη και το αποδεικνύουμε εμπράκτως”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης, υπογραμμίζοντας τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα.