Περισσότερη αστυνόμευση και μόνιμη παρουσία αστυνομικών ζητούν οι κάτοικοι στις γειτονιές και στις συνοικίες της Πάτρας για να περιοριστεί όπως λένε η δράση των ρομά και η παραβατικότητα που επιδεικνύουν. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους αυτούς οι ρομά διαμένουν πλέον σε πολλές περιοχές της Πάτρας, μέσα στο κέντρο και έξω από αυτό, όμως οι περισσότεροι από αυτούς δεν δείχνουν την τάση για να προσαρμοστούν στο κοινωνικό σύνολο. 

Για παράδειγμα στα Προσφυγικά και στην πλατεία Ελευθερίας τα ανήλικα ρομά κλέβουν όπου βρουν ευκαιρία. Στα σοκάκια της Αγίας Τριάδας τα γλέντια δίνουν και παίρνουν σε καθημερινή βάση με τη μουσική στη διαπασών. 

Ίδιο σκηνικό και σε ορισμένες περιοχές των Ζαρουχλεΐκων, ενώ και η Γούβα είναι πλέον μια συνοικία που έχει πολλές τέτοιες οικογένειες με ότι αυτό συνεπάγεται αφού οι κάτοικοι μιλούν για συνεχόμενα κρούσματα παραβατικότητας. 

Στην Εγλυκάδα, στην Περιβόλα και στον Ριγανόκαμπο δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποια ιδιαίτερη αναφορά. Το ξέρουμε τι γίνεται. Όμως αρκετές περιπτώσεις με ρομά και περιστατικά κλοπών υπάρχουν και στις οδούς γύρω από το Σκαγιοπούλειο, τον Απόστολο Παύλο και τα Ψηλαλώνια. 

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις οικογενειών ρομά που έχουν μια άλλη στάση και σέβονται το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να έχουν καμία παραβατική συμπεριφορά, αντίθετα είναι υπόδειγμα. Όμως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά λέει ο λαός.  

Τι ζητούν όμως οι κάτοικοι; Σε κάθε πλατεία, σε κάθε σημείο αναφοράς της κάθε συνοικίας και κυρίως σε αυτές που τα κρούσματα παραβατικότητας είναι σε καθημερινή βάση, να υπάρχει μία μόνιμη περιπολία από δύο αστυνομικούς νύχτα και μέρα. 

"Μόνο έτσι θα σταματήσει αυτό το φαινόμενο" μας ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος που γνωρίζει καλά το όλο θέμα. "Μόνο αν βλέπουν αστυνομικούς σταματάνε ή τουλάχιστον το σκέφτονται για να δράσουν".