Πάνω από 15 με 20 νέες περιπτώσεις χτυπούν κάθε μήνα την πόρτα του ΚΕΘΙ (Κέντρο Έρευνας για Θέματα Ισότητας) στην Πάτρα καταγγέλλοντας ότι έχουν πέσει θύματα βίας. 

Η βία αυτή μπορεί να είναι ψυχολογική έως και σωματική φτάνοντας στα όρια της κακοποίησης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που γίνονται κάθε τόσο στο ΚΕΘΙ οι γυναίκες που έχουν υποστεί θύματα βίας δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ενώ η ηλικία τους κυμαίνεται από τα 18 με 20 και φτάνει έως και τα 60 με 65. 

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που παραμένει ενεργό και σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας μας, ενώ συνεχίζει την κορύφωση που είχε κατά τη διάρκεια της καραντίνας όταν τα τηλέφωνα στο κέντρο του ΚΕΘΙ, σε πανελλήνια κλίμακα είχαν ξεπεράσει τα 1.700 τους μήνες του εγκλεισμού. 

Στην Πάτρα, πέρα από το ΚΕΘΙ, έχει ανοίξει τους τελευταίους τρεις μήνες και το γραφείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την ενδοοικογενειακή βία. Το γραφείο μέσα στο ελάχιστο αυτό διάστημα της λειτουργίας του έχει δεχθεί πάνω από 30 καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά. 

Επίσης στον ξενώνα του Δήμου, σύμφωνα με πληροφορίες, φιλοξενούνται περισσότερες από δέκα γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ ο συνολικός αριθμός που έχουν περάσει από εκεί είναι αρκετά μεγαλύτερος. 

Τέλος, περιπτώσεις γυναικών που έχουν υποστεί βία έχει δεχθεί και το Κέντρο Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS, στην Πάτρα. 

Η βία στις περισσότερες των περιπτώσεων προέρχεται από τον σύζυγο ή ακόμα και τον πρώην σύζυγο, τον σύντροφο και γενικότερα από τους άνδρες του οικογενειακού περιβάλλοντος της κάθε γυναίκας, ενώ πιο σπάνια έχει να κάνει με το εργασιακό περιβάλλον της.