Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (24/11) ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη στην «καρδιά» Θεσσαλονίκη.

Ο 26χρονος, που παραδόθηκε στις Αρχες το πρωί της Πέμπτης (24/11), πλέον κρατείται καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει τα νομιμοποιητικά έγγραφα για την παρανομή του στην Ελλάδα, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη, όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).

«Ζητάω μια συγγνώμη από τους γονείς της»

Λίγο πριν παρουσιαστεί στην υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ο 26χρονος που παρέσυρε και άφησε αβοήθητη την 21 ετών φοιτήτρια, μιλάει αποκλειστικά στο Live News, τονίζοντας ότι: «Τρόμαξα, έφυγα από εκεί, έχω μετανιώσει, πάω να παραδοθώ».

Ο οδηγός δηλώνει μετανιωμένος: «Ζητάω μία συγγνώμη από τους γονείς της, δεν είμαι κάποιος που ήθελε να πατήσει άνθρωπο στον δρόμο, κανένας δεν θέλει κάποιον να πατήσει. Πήρα και την αστυνομία τηλέφωνο, τους είπα ότι θα πάω να παραδοθώ, τώρα σε λίγα λεπτάκια θα πάω να παραδοθώ και θα δούμε».

Όπως ισχυρίζεται ο 26χρονος, όλα έγιναν από τη μία στιγμή στην άλλη και ότι δεν είδε την άτυχη φοιτήτρια στο δρόμο, παρά μόνο όταν άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο: «Με μία φίλη πηγαίναμε προς Λαδάδικα και ξαφνικά ακούω στο αμάξι ένα μπαμ, ξαφνικά έγινε, δεν είδα στον δρόμο κανέναν άνθρωπο. Ξαφνικά πετάγεται μπροστά μου με ένα κινητό στο χέρι και δεν μπόρεσα να το κοντρολάρω το αμάξι, ξέφυγε»

«Πήγαινα με 50χλμ την ώρα -Tρόμαξα, λέω θα με απελάσουν»

Σύμφωνα με τον ίδιο, την ώρα που σημειώθηκε η παράσυρση, δεν οδηγούσε με παραπάνω από 50 χλμ την ώρα: «Με πράσινο φανάρι περνούσαμε, ούτε έτρεχα, 50 να ήταν το πιο πολύ που έτρεχα».

Ο 26χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών, τονίζει ότι διέφυγε από το σημείο υπό το φόβο μια νέας δίωξης, καθώς δεν είχε και τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής: «Βλέπω έχει κόσμο εκεί, λέω κάποιος θα πάει να τη βοηθήσει και εγώ επειδή είχα παρελθόν εδώ τρόμαξα, λέω θα με απελάσουν».

Αυτόπτες μάρτυρες που βγήκαν έντρομοι από τα μαγαζιά στην περιοχή της Καμάρας, δήλωσαν πως είδαν το σκουρόχρωμο ΙΧ αφού χτύπησε την κοπέλα να κάνει αναστροφή και να την χτυπάει ξανά πριν απομάκρυνθεί.

«Δεν ήταν αναστροφή, πατάω φρένα, φεύγει το αμάξι πίσω και μετά βάζω ταχύτητα, φεύγω μπροστά, καμία αναστροφή δεν έγινε εκεί», δηλώνει ο 26χρονος.