Ο ένας φούρνος κλείνει μετά τον άλλον και στις πωλήσεις επιχειρήσεων θα δει κανείς αρκετά αρτοποιία ή πρατήρια αρτοποιίας να πωλούνται. 

Είναι και αυτό ένα ακόμα δείγμα πόσο οριακά είναι τα πράγματα πλέον για τον κλάδο, με την ενέργεια να είναι ένας παράγοντας που δεν μπορεί να διαχειριστεί μια επιχείρηση αυτού του είδους και τις πρώτες ύλες να έχουν αυξηθεί και να έχουν ανέβει στον... ουρανό. 

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας, Νώντας Ανδρεόπουλος, είχε τονίσει σε δηλώσεις του αρκετές φορές ότι τα πράγματα είναι οριακά για δεκάδες φούρνους. Όπως είχε πει χιλιάδες επιχειρήσεις του είδους έχουν κλείσει και είναι να κλείσουν μέσα στους επόμενους μήνες και άλλες. 

Μια από αυτές είναι και η δική του. Έχοντας ανοίξει από το 2006 τον φούρνο του στην περιοχή της Οβρυάς, έκλεισε μη αντέχοντας όλη αυτή την κατάσταση με το ρεύμα, με την πτώση της κίνησης, την ίδια στιγμή που αναγκαζόταν να εργάζεται από τα ξημερώματα της προηγούμενης μέρας και όσο πάει.

Όπως όλοι οι συναδέλφοι του άλλωστε. "Δεν αξίζει τον κόπο πια" είχε πει μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του. Μάλιστα αποχαιρέτησε τους πελάτες του με την εξής επιγραφή στην τζαμαρία του καταστήματος του:

«Μετά από χρόνια κλείνουμε και λέμε δε «βαριέσαι», ραντεβού στα γουναράδικα, Μητσοτάκη… Δικό σας».