Έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σηκώνοντας πανό είχαν στηθεί οι κάτοικοι του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας, εκεί όπου θα πήγαινε ο πρωθυπουργός για να παρουσιάσει το σχέδιο για τη Πάτρα 2030. 

Οι κάτοικοι και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής συναντήθηκαν με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, επισημαίνοντας το αίτημα τους που δεν είναι άλλο από την παραχώρηση του χώρου του πρώην σκουπιδότοπου του Ριγανόκαμπου για την διαμόρφωση του Ανατολικού πάρκου.  

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού τους ανέφερε ότι το εξετάζουν το θέμα και ότι το γνωρίζει αρκετά καλά. Ωστόσο, απέφυγε να προχωρήσει σε δεσμεύσεις, αναγνωρίζοντας ότι το αίτημα για την διαμόρφωση του πάρκου, είναι δίκαιο. 

Οι κάτοικοι στη συνέχεια ζήτησαν να συναντηθούν έστω και για ένα λεπτό με τον πρωθυπουργό, όμως, αυτό δεν κατέστη δυνατό. "Είναι θετικό ότι το θέμα για την διαμόρφωση του Ανατολικού πάρκου και την εκκένωση του καταυλισμού των Ρομά έχει φτάσει στα υψηλά κλιμάκια ύστερα από τους αγώνες που έχουμε κάνει. 

Ελπίζουμε να γίνει πραγματικότητα, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας..." τόνισε ο Δημήτρης Δημητρόπουλος από πλευράς της συντονιστικής επιτροπής.