Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αχαΐας (ΣΠΕΔΕΠ) έχει ως εξής: "Στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του κ. Πρωθυπουργού μαζί με κλιμάκιο Υπουργών κ στελεχών στη Πάτρα κ την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, διοργανώθηκε από τη Κυβέρνηση σύσκεψη οικονομικών φορέων στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Το μεγαλύτερο τμήμα του προγράμματος της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού, αφορούσε τη παρουσία του σε εργοτάξια δημοσίων έργων κ τη φωτογράφιση του με στελέχη των 5 μεγάλων Αθηναϊκών κατασκευαστικών ομίλων, οι οποίοι υλοποιούν σχεδόν το 80% των δημοσίων ή δημόσια επιδοτούμενων έργων στη χώρα. Η ευθύνη του κυβερνητικού σχεδιασμού σε αυτή την ανορθολογική υπερσυγκέντρωση, αναδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας με τον αποκλεισμό του θεσμικού οργάνου των εργοληπτών Αχαΐας και από τη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Έχει γίνει σαφές στα μέλη μας, ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός κ το ενδιαφέρον της περιέχει τα συμφέροντα όχι των λίγων, αλλά των ελάχιστων.

Στις 14 Δεκεμβρίου, στη παρουσίαση στο Επιμελητήριο Αχαΐας του βιβλίου της ιστορίας των 90 χρόνων παρουσίας των μελών του κλάδου μας, θα πούμε περισσότερα, μέσα από μία δημόσια κ περιεκτική συζήτηση από την οποία εμείς δεν θα αποκλείσουμε κανέναν. Οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά μόνο όταν στο όραμα τους περιλαμβάνονται όλοι κ όχι μόνο η ιδιοτελής προώθηση των συμφερόντων των ελάχιστων!".

Για τον ΣΠΕΔΕ Πάτρας, Πέτρος Μαντάς, Πρόεδρος ΔΣ.