Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2022», η οποία διεξήχθη από τις 16 έως τις 20 Νοεμβρίου 2022 στο κτίριο Φραγκίστα, στην περιοχή Δαλαμανάρα του Δήμου Άργους - Μυκηνών.
Στην εν λόγω έκθεση η Ομοσπονδία μας συμμετείχε με δικό της περίπτερο (No 85), το οποίο παραχώρησε το Επιμελητήριο Αχαΐας. Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Βαγενάς Γεώργιος, μαζί με μέλη του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Άργους καθώς και αντιπρόσωποι Συλλόγων - μελών μας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναπτύξουν με πλήθος επισκεπτών και εκθετών έναν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο, εστιασμένο κυρίως στα προβλήματα που «καίνε» τους μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Επίσης, μοιράστηκε έντυπο - ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες του περιπτέρου μας με τα αιτήματα της Ο.Ε.ΕΣ.Π. καθώς και με τις δράσεις Συλλόγων – Μελών μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης συνδιοργανώσαμε, με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή, με τον Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Άργους ημερίδα με τίτλο «Η ακρίβεια και πως επηρεάζει το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα και πως μπορεί να ανασχεθεί». Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) κ. Γεώργιος Λεχουρίτης, ο οποίος ανέπτυξε τα προβλήματα «ακρίβειας» που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας καθώς και τα μέτρα στήριξης που απαιτούνται για τη βιώσιμη λειτουργία των επιχειρήσεων. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αργολίδας Ιωάννης Γκιόλας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, ο Πρόεδρος ΟΕΒΕ Αργολίδος Θεόδωρος Γαβρήλος, ο δικηγόρος – εργατολόγος Γεώργιος Γαβρήλος καθώς και άλλοι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων.
Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. θα είναι πάντα κοντά σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που δίνουν τη δυνατότητα καταγραφής των ανησυχιών και των προβληματισμών του κλάδου αλλά και συμβάλλουν, μέσα από τη σύνταξη δυνάμεων, στην εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία και να προωθηθούν τα συμφέροντα της μικρής και μικρομεσαίας επιχείρησης.